ΑρχικήinetΗ Cambridge Analytica σχεδίαζε να ξεκινήσει το δικό της Cryptocurrency

Η Cambridge Analytica σχεδίαζε να ξεκινήσει το δικό της Cryptocurrency

CambridgeΗ εταιρεία πίσω από το σκάνδαλο της μαζικής διαρροής δεδομένων του Facebook, η Cambridge Analytica, προσπάθησε να αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα το περασμένο έτος, σύμφωνα με αναφορές των Reuters και New York Times. Σκοπός της εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω του δικού της ICO (Initial Cοin Offering), δηλαδή μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς νομισμάτων, αποβλέποντας <<στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο θα επέτρεπε στους ανθρώπους να αποθηκεύουν τα ηλεκτρονικά προσωπικά τους δεδομένα και να τα πωλούν σε διαφημιστές>>, αναφέρει η πρώη υπάλληλος της Cambridge Analytica, Brittany Kaiser.

Η Cambridge Analytica, η οποία συγκέντρωσε τα στοιχεία 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, ήλπιζε να κερδίσει μέχρι και 30 εκατομμύρια δολάρια μέσω της κίνησης αυτης, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο Reuters.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε προηγουμένως ερευνήσει την τεχνολογία blockchain, αλλά δεν επιβεβαίωσε την αρχική δημόσια προσφορά νομισμάτων και δεν δήλωσε αν συνεχίζονται οι προσπάθειες.

Επίσης, η εταιρεία επιχείρησε να προωθήσει και ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα. Ο λόγος για το Dragon Coin, ένα κρυπτονόμισμα που απευθύνεται σε παίκτες καζίνο. Το Dragon Coin υποστηρίχθηκε από έναν γκάνγκστερ του Μακάο, με το ψευδώνυμο Broken Tooth, σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η Times.

Η Cambridge Analytica άρχισε να εργάζεται πάνω στο δικό της νόμισμα στα μέσα του 2017 και η πρωτοβουλία ήταν υπό την επίβλεψη του CEO Alexander Nix και της πρώην υπαλλήλου Brittany Kaiser. Τα σχέδια της εταιρείας για την συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω του δικού της ICO ήταν ακόμα στα αρχικά τους στάδια, όταν ο Nix απομακρύνθηκε τον περασμένο μήνα και η διαρροή δεδομένων του Facebook άρχισε να κερδίζει την προσοχή του κοινού.

Τα ICOs αποτελούν συχνά έναν αμφιλεγόμενο τρόπο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Ανταγωνίζονται ακόμη και τον θεσμό του Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital) για τη χρηματοδότηση νέων εταιριών σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε ορισμένες επιχειρήσεις. Εταιρείες όπως η Kodak και η Telegram έχουν ξεκινήσει τα δικά τους ICO, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά οφέλη από αυτά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS