ΑρχικήinetΤο Facebook θέλει να κατασκευάσει τα δικά του chip

Το Facebook θέλει να κατασκευάσει τα δικά του chip

chipΤο Facebook ακολουθεί τα βήματα των άλλων τεχνολογικών εταιρειών και σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά του chip. Αυτή η κίνηση έρχεται μετά τις πρόσφατες προσπάθειες της Google, της Apple και της Amazon να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Intel και την Qualcomm.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, το Facebook έχει ανακοινώσει θέσεις εργασίας για σχεδιαστές chip. Η εταιρεία επιδιώκει να συγκεντρώσει μια ομάδα μηχανικών που θα διαθέτουν εμπειρία και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες της.

Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα αναφέρονται μεταξύ άλλων η εμπειρία στη δημιουργία λύσεων που στοχεύουν στο AI και την μηχανική μάθηση. Ο ερευνητής AI του Facebook, Yann LeCun δημοσίευσε πρόσφατα ένα tweet για μια παρόμοια προσφορά θέσης εργασίας. Η θέση αυτή είναι πλήρους απασχόλησης και αφορά τα γραφεία της εταιρείας στο Menlo Park.

Καθώς το project αυτό βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας του, δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομερείς πληροφορίες. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι καταχωρήσεις των θέσεων εργασίας αφορούν την κατηγορία των “υποδομών”, θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι η εταιρεία θέλει να ξεκινήσει με τους διακομιστές της και τα chip AI που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τρόπου λειτουργίας του Facebook.

Όμως, το συνολικό project δεν θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στις υποδομές των διακομιστών. Είναι επίσης γνωστό ότι το Facebook εργάζεται για την κυκλοφορία των δικών του smart speakers και ήδη διαθέτει hardware συσκευές στην αγορά με το εμπορικό σήμα Oculus. Έτσι, θα ήταν πολύ λογικό για την εταιρεία να σχεδιάσει προσαρμοσμένα chips για να ταιριάζουν στις απαιτήσεις μηχανικής μάθησης των συσκευών της.

Θα είναι ενδιαφέρον αν το Facebook σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα το πλάνο του με τα smart speakers, καθώς ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σκανδάλου με την Cambridge Analytica και άλλων υποθέσεων που έχουν προκύψει. Μένει να δούμε αν οι δυνητικοί χρήστες θα είναι θετικοί στο να δώσουν στην επιχείρηση ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στην προσωπική τους ζωή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS