ΑρχικήinetΜάθετε προγραμματισμό δωρεάν με τo «Grasshopper» της Google

Μάθετε προγραμματισμό δωρεάν με τo «Grasshopper» της Google

Η Google έχει λανσάρει μια εφαρμογή εκμάθησης προγραμματισμού με την ονομασία «Grasshopper», η οποία απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που θέλουν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού. Έχοντας δημιουργηθεί από μια ομάδα προγραμματιστών του τμήματος πειραματικών προϊόντων της Google, η εφαρμογή αυτή θα διδάξει στους μαθητευόμενους πως να γράφουν κώδικα σε JavaScript.

Grasshopper

Το Grasshopper στοχεύει να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της JavaScript μέσω σύντομων μαθημάτων στα smartphones τους. Οι δημιουργοί πιστεύουν ότι η εφαρμογή θέτει τα αρχικά θεμέλια για να συνεχιστεί το ταξίδι του προγραμματισμού μέσω διαδικτυακών μαθημάτων ή συμμετοχής σε bootcamps.

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά από μαθήματα που καλύπτουν τις θεμελιώδεις αρχές του προγραμματισμού, μέσα από topics όπως variables, operators, conditionals, functions, strings, arrays, objects, κ.ο.κ.

Προς το παρόν, η εφαρμογή επικεντρώνεται μόνο στην JavaScript, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού.

Το καλύτερο ωστόσο είναι ότι το Grasshopper είναι δωρεάν και δεν περιέχει διαφημίσεις ή αγορές εντός εφαρμογής. Επίσης, το interface είναι αρκετά διαδραστικό για να βοηθήσει τους αρχάριους να καταλάβουν τα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού μέσω διασκεδαστικών και γρήγορων μαθημάτων μέσα από το τηλέφωνό τους.

Το Grasshopper είναι διαθέσιμο για λήψη τόσο σε iOS όσο και σε Android, οπότε σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε προγραμματισμό με έναν εύκολο και δωρεάν τρόπο, ξεκινήστε το ταξίδι σας σήμερα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS