ΑρχικήinetΗ Apple μετατρέπει σε Open Source το FoundationDB

Η Apple μετατρέπει σε Open Source το FoundationDB

FoundationDBΤο 2015, η Apple αγόρασε το FoundationDB, μια εταιρεία ανάπτυξης βάσεων δεδομένων NoSQL. Στη συνέχεια δημιούργησε μια κατανεμημένη βάση δεδομένων με το ίδιο όνομα, που σχεδιάστηκε για να χειρίζεται μεγάλο όγκο δομημένων δεδομένων μεταξύ πολλαπλών συμπλεγμάτων εξυπηρετητών. Πρόσφατα, η Apple μετέτρεψε το FoundationDB σε ένα Open Source project.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, με την πάροδο των ετών, το FoundationDB έχει καθιερωθεί ευρέως και αναπτύσσεται ενεργά. “Με την μετατροπή του FoundationDB σε Open Source, στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μια ανοιχτή κοινότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το FοundationDB είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το iCloud για το συγχρονισμό και την αποθήκευση ενός τεράστιου όγκου δεδομένων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό το σύστημα να μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, αλλά και να ανασχεδιαστεί ριζικά. Το FοundationDB χρησιμοποιείται επίσης από πολλές άλλες εταιρείες.

Μετά από αυτή την αλλαγή, είναι αυτονόητο ότι όλη η διαδικασία της ανάπτυξης και οι υπόλοιπες εργασίες θα γίνονται δημόσια. Οι προγραμματιστές του project έχουν ήδη σκιαγραφήσει τις διαδικασίες σε ένα έγγραφο για μεγαλύτερη διαφάνεια και για να βοηθήσουν και τα μέλη της κοινότητας να αποκτήσουν μεγαλύτερο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Δεδομένου ότι ο κώδικας FοundationDB είναι διαθέσιμος στο GitHub, μπορείτε να συμβάλλετε στο έργο, χρησιμοποιώντας τον για προσωπική χρήση και στη συνέχεια να τον μοιραστείτε με άλλους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS