ΑρχικήinetEthiHak 2018: Η τελική δεκάδα

EthiHak 2018: Η τελική δεκάδα

Η μεγάλη μάχη τελείωσε, οι οθόνες έσβησαν και το διήμερο 18-19 Απριλίου, θα αφήσει σε όλους εμάς υπέροχες αναμνήσεις. Το τρίτο EthiHak έλαβε τέλος και ευχόμαστε όσοι παραβρέθηκαν να βίωσαν μια ευχάριστη εμπειρία αλλά και να έμαθαν πολλά και καινούρια πράγματα. Είχαμε 22 διαφορετικά σενάρια που κάλυπταν από reversing, crypto και πολύ web, μεταξύ άλλων.

Πριν κλείσει αυτό το κεφάλαιο για φέτος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στο διαγωνισμό και φυσικά όλους όσους δούλεψαν σκληρά για το επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα.

Αρχικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 8ο Συνέδριο Infocom Security που φιλοξενεί το EthiHak για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι μεγάλη μας χαρά να μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με το μεγαλύτερο συνέδριο κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διαγωνιζόμενους του EthiΗak, σε όποιο σημείο και αν έφτασαν και από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν συμμετείχαν, και στην Odyssey που φρόντισε και φέτος να δώσει ακόμα ένα κίνητρο στα παιδιά του EthiΗak να συμμετάσχουν.

Τεράστιο μπράβο στην Greunion η οποία ενορχήστρωσε τον φετινό διαγωνισμό αλλά και στη πλατφόρμα Hack The Box που φιλοξένησε τα φετινά challenges.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη οικογένεια του SecNews και τους συνεργάτες του που συνείσφεραν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο οφείλουμε να το δώσουμε στα παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό Ethihak και ειδικότερα στους νικητές.

Σύμφωνα με την κατάταξη:

  • Ευστράτιος Καπλανέλλης: taytay
  • Πέτρος Μάντος: 0nlyslayer
  • Παύλος Κολιός: j3st3r
  • Τάσος Τσιμπούκης: forGP
  • Αλέξανδρος Βαβάκος: AggresiveMuffin
  • Σωτηρία Γιαννίτσαρη: r0adrunn3r
  • Δήμος Πούπος: Zjl
  • Νίκος Μουρούσιας: TimeWizard
  • Γιάννης Ζαχαριουδάκης: 0xyg3n
  •  Γιώργος David Τσεκαλάς: M3noetius     

Όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έχουν ηλικία 14-25 θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για το ECSC 2018, επομένως η τελική δεκάδα θα καθοριστεί από τις προπονήσεις. Θα ανακοινώσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στο ecsc.gr και στο secnews.gr το πρόγραμμα των προπονήσεων αλλά και το ποιοι θα συμμετάσχουν αναλυτικά. Γι’ αυτό παραμείνετε συντονισμένοι!

Πριν πέσει η αυλαία για φέτος θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στόχος της προσπάθειας του SecNews αλλά και του EthiHak είναι να αναδείξει τους ethical hackers – τους ηθικούς hackers και όχι να παροτρύνει την κακόβουλη εκμετάλλευση ευπαθειών. Στην ουσία, οι νέοι που ασχολούνται με την πληροφορική και δη με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, μαθαίνουν πως μπορούν να βρίσκουν αδυναμίες στα συστήματα ώστε να μπορούν να τις διορθώνουν και όχι να τις εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για το επόμενο EthiΗak contest, ελπίζοντας η παρέα μας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο!

See you soon…

EthiHak

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS