ΑρχικήinetΠοια εταιρεία φέρνει πρώτη το Face ID με 3D ανίχνευση στα Android;

Ποια εταιρεία φέρνει πρώτη το Face ID με 3D ανίχνευση στα Android;

Η Apple θα παραμείνει η μοναδική εταιρεία που προσφέρει αναγνώριση προσώπου (Face ID) βασισμένη σε 3D αισθητήρες για μερικούς ακόμη μήνες καθώς οι κατασκευαστές Android τηλεφώνων ετοιμάζουν την δική τους απάντηση πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το πρώτο Android μοντέλο με 3D τεχνολογία ανίχνευσης αναμένεται να δει το φως της ημέρας κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω ανεπαρκών δυνατοτήτων ενσωμάτωσης σχετικού υλικού και λογισμικού σε προμηθευτές της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ποια εταιρεία, όμως, σκοπεύει να κάνει την αρχή;

Σίγουρα όχι η Samsung και η Huawei που δεν σκοπεύουν να ενσωματώσουν την 3D ανίχνευση στις νέες τους συσκευές που θα διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Face ID

H Xiaomi είναι η μοναδική εταιρεία που θα μπορούσε να ενσωματώσει την 3D ανίχνευση στα Android με την κυκλοφορία του Xiaomi Mi 7 που θα τροφοδοτείται από τον Snapdragon 845 επεξεργαστή.

Απ’ ότι φαίνεται, η Xiaomi αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες με την Apple όταν ξεκίνησε την παραγωγή του iPhone X και είχε αναγκάσει την εταιρεία να καθυστερήσει αρκετά τη κυκλοφορία του επετειακού της μοντέλου. Η Xiaomi με την σειρά της θα καθυστερήσει επίσης λόγω αργής προσαρμογής του σχετικού λογισμικού στη συσκευή.

Από την άλλη πλευρά, η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει το Face ID με 3D ανίχνευση σε περισσότερες νέες συσκευές της. Συγκεκριμένα, η σειρά 2018 που θα αποτελείται από 3 νέα μοντέλα θα προσφέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Πληροφοριακά, πέρα από τον άμεσο διάδοχο του iPhone X θα κυκλοφορήσει μια Plus έκδοση της επετειακής συσκευής καθώς και ένα πιο οικονομικό μοντέλο που θα διαθέτει οθόνη LCD 6,1 ιντσών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS