ΑρχικήinetTim Cook: «Δεν θα συγχωνεύσουμε το iOS με τα macOS»

Tim Cook: «Δεν θα συγχωνεύσουμε το iOS με τα macOS»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της Apple, Tim Cook, αρνήθηκε τις φήμες περί συγχώνευσης των λογισμικών iOS και macOS στα αποκαλούμενα universal apps.

Για όσους τυχαίνει να μην το γνωρίζουν, στο τέλος του περασμένου έτους, κυκλοφόρησε μια είδηση που ανέφερε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα project που ονομάζεται “Marzipan” και συνδυάζει εφαρμογές iPhone, iPad και Mac σε κάποια universal apps που θα λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες το ίδιο. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο ήταν οι εφαρμογές iOS να λειτουργούν στα MacOS της Apple, τα οποία δεν διαθέτουν βασικές εφαρμογές.macOS

Ενώ το project αυτό ακούγεται ελκυστικό για πολλούς Apple χρήστες και προγραμματιστές , ο Tim Cook διαψεύδει κάθε φήμη τονίζοντας ότι τόσο τα iOS όσο και τα MacOs διαθέτουν τα δικά τους οφέλη και μια συγχώνευση τους δεν θα προσέφερε τίποτα το αξιόλογο στον χρήστη.

«Και τα δύο λειτουργικά είναι απίστευτα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι απίστευτα έγκειται στο ότι εκτελούν άψογα την δουλειά για την οποία προορίζονται. Μια πιθανή συγχώνευση τους θα οδηγούσε σε συμβιβασμούς και τροποποιήσεις που θα γκρέμιζαν όσα χτίσαμε», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι αν και μια τέτοιου είδους πρακτική μπορεί να επιφέρει περισσότερα έσοδα στην εταιρεία, στο τέλος της ημέρας αυτή δεν είναι η κινητήρια δύναμη της εταιρείας. Πρώτο λόγο έχει η δημιουργία μιας όσο το δυνατόν καλύτερης εμπειρίας για τον Apple χρήστη.

Πιθανότατα οι φήμες για τα universal apps να ξεκίνησαν όταν η Apple κυκλοφόρησε μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση του iPad τον περασμένο Νοέμβριο με τίτλο “Τι είναι ένας υπολογιστής;”, υποδηλώνοντας ότι με το iPad Pro και το τελευταίο λειτουργικό σύστημα iOS 11 για κινητά, ένα post-PC μπορεί να είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=sQB2NjhJHvY

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS