ΑρχικήinetΑποσύρεται το iPhone X λόγω χαμηλών πωλήσεων;

Αποσύρεται το iPhone X λόγω χαμηλών πωλήσεων;

Φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple σχεδιάζει να διακόψει την κυκλοφορία του iPhone X για φέτος καθώς οι πωλήσεις του μοντέλου είναι μέχρι στιγμής πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες της, κυρίως λόγω της υψηλής του τιμής.

Ως αποτέλεσμα, η Apple σκοπεύει να αποσύρει το τρέχον μοντέλο και να βασιστεί αποκλειστικά στη σειρά iPhone 2018 που θα περιλαμβάνει έναν διάδοχο του υπάρχοντος iPhone X, αλλά σε πιο οικονομική τιμή.

Απόδειξη του ότι οι πωλήσεις του επετειακού μοντέλου δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές αποτελούν και οι μειωμένες παραγγελίες της Apple στους προμηθευτές της. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά και την οικονομία μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται με την Apple, όπως η AMS, η οποία παρέχει modules 3D ανίχνευσης για το iPhone X. iPhone X

O βασικότερος λόγος χαμηλής ζήτησης του iPhone X δεν είναι άλλος από την υψηλή τιμή του.

«Οι μειωμένες παραγγελίες του iPhone X οδηγούν στο θάνατό του. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί φυσικά είναι πολύ ακριβό. Οι καταναλωτές γυρίζουν τις πλάτες τους πλέον στα ακριβά smartphones όταν υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές επιλογές» τόνισε ένα αναλυτής που σχολίασε το θέμα.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατες προβλέψεις θέλουν την Apple να ετοιμάζει ένα iPhone 500 δολαρίων το οποίο αν και δεν θα διαθέτει τα πιο premium χαρακτηριστικά ενός iPhone τελευταίας κατηγορίας, θα είναι ωστόσο αντάξιος ανταγωνιστής των Android smartphones.

Προς το παρόν, η Apple δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια επί των μελλοντικών της σχεδίων οπότε μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή της, καλό θα ήταν να δεχόμαστε κάθε πληροφορία με μια μικρή επιφύλαξη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS