ΑρχικήReviewsΕίναι το Google «Chat» για Android μια εναλλακτική λύση του iMessage;

Είναι το Google «Chat» για Android μια εναλλακτική λύση του iMessage;

GoogleΗ Google εργάζεται πάνω σε μια νέα υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ονομάζεται «Chat», η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία για να εμπλουτίσει την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων των χρηστών Android.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσπαθεί να ξεκινήσει ένα ενοποιημένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων. Η εταιρεία έχει πειραματιστεί προηγουμένως προς αυτήν την κατεύθυνση με τα Hangouts, Duo, Allo και Android Messages, τα οποία δεν είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πριν υποθέσετε ότι είναι μια ακόμα εφαρμογή όπως όλες οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων της Google, πρέπει να μάθετε ότι βασικά δεν είναι εφαρμογή.

Τι είναι όμως το Google Chat;

Σκεφτείτε το Chat ως μια αναβάθμιση της υπάρχουσας δυνατότητας SMS που διαθέτουν τα τηλέφωνα Android. Βασίζεται στο Rich Communication Services (RCS), ένα νέο πρότυπο που θα αντικαταστήσει τελικά τα SMS.

Όπως αναφέρθηκε από το The Verge, το Google Chat θα φέρει πολλά τυπικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων, όπως αναφορά παράδοσης, ομαδικά μηνύματα, επιλογές πληκτρολογίου, εικόνες και βίντεο κ.λπ.

Τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Chat θα χρησιμοποιούν δεδομένα. Ακριβώς όπως στο iMessage, εάν ο παραλήπτης δεν έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία RCS στο τηλέφωνό του, θα λάβει αυτόματα το μήνυμα στην ανανεωμένη έκδοση και εάν όχι, θα λάβει το τυπικό SMS.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι σε αντίθεση με το iMessage, το Chat δεν διαθέτει end-to-end encryption, κάτι παρόμοιο με το SMS που αφήνει τα κείμενά σας εκτεθειμένα για νόμιμη παρακολούθηση.

Δεδομένου ότι το Google Chat αποτελεί carrier-based υπηρεσία και όχι υπηρεσία Google, η εταιρεία προσπαθεί να πείσει παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν αυτήν την τεχνολογία ως υποκατάστατο των SMS.

Έως 55 φορείς, 11 OEMS και δύο κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων (Google και Microsoft) συμφώνησαν να υποστηρίξουν το RCS. Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι αισιόδοξος ότι πολλοί από τους φορείς θα ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες Chat μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστέρηση.

Τη νεοσύστατη ομάδα του Chat θα διαχειρίζεται ο Anil Sabharwal της Google που ήταν επίσης πίσω από το Google Photos. Επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία «θέτει σε παύση» τις εργασίες ανάπτυξης του Allo, για να ωθήσει τους πόρους του στο νέο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS