ΑρχικήsecurityΗ Microsoft βελτιώνει το Linux Subsystem Security

Η Microsoft βελτιώνει το Linux Subsystem Security

LinuxΌλα φαίνεται πως πηγαίνουν καλά σε ότι αφορά την σχέση Microsoft – Linux:

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κυκλοφόρησε τη δική της έκδοση Linux με τη μορφή του Azure Sphere OS. Και πριν από αυτό, έγινε γνωστό ότι περισσότερες διανομές Linux θα είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του Microsoft Store.

Τα τελευταία νέα, είναι ότι η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει τα οφέλη του Windows Defender Firewall στο Linux subsystem (WSL). Με άλλα λόγια, το WSL υποστηρίζεται τώρα από το τείχος προστασίας του Windows Defender. Η εταιρεία έκανε αυτή την ανακοίνωση μαζί με την κυκλοφορία του Windows 10 Insider Preview Building 17650 στο Skip Ahead Ring.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, τώρα οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να προσθέτουν συγκεκριμένα rules όσον αφορά συγκεκριμένα WSL processes στο τείχος προστασίας του Defender. Η όλη διαδικασία είναι παρόμοια με την προσθήκη rules για οποιοδήποτε σύνηθες Windows process.

Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει επίσης σε κάποιον να επωφεληθεί από τις ειδοποιήσεις τείχους προστασίας για το WSL. Έτσι, όταν ένα εργαλείο Linux θα προσπαθήσει να επιτρέψει την πρόσβαση σε μια θύρα μέσω SSH ή web server, το Defender Firewall θα σας ενημερώσει για να του παραχωρήσετε πρόσβαση.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες σύνολο των αλλαγών από εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS