ΑρχικήinetΤο ταχύτερο chip στον κόσμο κάνει 10 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς/sec

Το ταχύτερο chip στον κόσμο κάνει 10 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς/sec

chipΤον Φεβρουάριο, η Intel άρχισε να κυκλοφορεί τα chip Stratix 10 FPGA – τα μοναδικά προγραμματιζόμενα FPGA, διαθέσιμα με την τεχνολογία transceiver 58G PAM4. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα FPGA είναι μια ειδική κλάση chip υπολογιστών που κερδίζει δημοτικότητα σε εφαρμογές όπως AI, speech recognition, 5G communication, high-performance computing κ.λ.π.

Σε ένα πρόσφατο blog post, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι τα chip της Stratix 10, μπορεί να φτάσουν ταχύτητες υπολογισμού έως και 10-100 φορές ταχύτερες από αυτές που υπάρχουν στις συσκευές για καταναλωτές.

“Με τα FPGAs Stratix 10 TX, η Intel συνεχίζει να παρέχει αρχιτεκτονικές με υψηλότερο transceiver bandwidth και hardened IP για να αντιμετωπίσει την ακόρεστη ζήτηση για υψηλότερης ταχύτητας και υψηλότερου density συνδεσιμότητα”, αναφέρει η εταιρεία.

Αυτό το chip είναι ικανό για 10 TFLOPS ή 10 τρισεκατομμύρια floating point υπολογισμού ανά δευτερόλεπτο. Ως αποτέλεσμα, το Stratix 10 είναι το ταχύτερο του είδους του. Αυτό που κάνει τα FPGA ξεχωριστά είναι ότι μπορούν να επαναπρογραμματιστούν απομακρυσμένα για να εκτελούν προσαρμοσμένες εργασίες.

Το Statix ​​10 επιτυγχάνει αυτή την πρωτογενή ισχύ με τη βοήθεια περίπου 30 δισεκατομμυρίων transistors, τα οποία είναι τριπλάσια σε αριθμό σε σχέση με τον αριθμό των transistors στα σημερινά chip.

Για να σας δώσει μια καλύτερη εικόνα της απόδοσής του, η Intel ισχυρίζεται ότι το Statix ​​10 μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα ισοδύναμα με 420 Blu-ray δίσκους σε μόλις 1 δευτερόλεπτο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS