ΑρχικήbusinessΗ Amazon είναι η εταιρεία με τον πιο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία!

Η Amazon είναι η εταιρεία με τον πιο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι, απ’ όλες τις εταιρείες τεχνολογίας, η Amazon έχει τον πιο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το 20% των Αμερικάνων θεωρεί ότι η Amazon έχει τις πιο θετικές επιπτώσεις στη κοινωνία, ενώ στη δεύτερη θέση συναντάμε την Google με 15%.

Τη τρίτη θέση κατάφερε να κερδίσει η Apple με 11% και τη τέταρτη το Facebook με 10%. Σίγουρα, η τόσο υψηλή θέση του Facebook μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση μετά το πρόσφατο φιάσκο με την Cambridge Analytica περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν αρκετοί Αμερικάνοι που θεωρούν ότι το Facebook έχει αρνητικό αντίκτυπο στη κοινωνία.

Στη πέμπτη θέση βρίσκεται η Microsoft με 7% παρά την εστίαση της εταιρείας σε τεχνολογίες που “παροτρύνουν τους χρήστες να κάνουν περισσότερα”. Συγκεκριμένα, η Microsoft κατέστησε προτεραιότητα την κατασκευή προϊόντων που παρέχουν στους χρήστες τους πόρους για να δημιουργήσουν τα δικά τους projects.Amazon

Η Microsoft έχει κατηγορηθεί συχνά ότι επενδύει πάρα πολλά σε λύσεις και προϊόντα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, αφήνοντας πίσω τους καταναλωτές. Αυτή η έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη αντίληψη του κοινού για την εταιρεία δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τους διευθύνοντες συμβούλους, ο Jeff Bezos της Amazon στέφθηκε για ακόμη μια φορά νικητής έχοντας τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ζωές των Αμερικανών, με ποσοστό 22%. Η Sundar Pichai της Google ήρθε στη δεύτερη θέση με 18%, ακολουθούμενη από τον Mark Zuckerberg του Facebook με 17%. Ο Tim Cook της Apple και ο Satya Nadella της Microsoft δεν κατάφεραν να ενταχθούν στις τρεις υψηλότερες θέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS