ΑρχικήsecurityTrustjacking, η νέα ευπάθεια των iOS που επιτρέπει remote hacking

Trustjacking, η νέα ευπάθεια των iOS που επιτρέπει remote hacking

TrustjackingΑν συνδέετε το iPhone σας στο φορητό υπολογιστή κάποιου άλλου για μια γρήγορη φόρτιση, ενδέχεται να διατρέχετε κίνδυνο. Το «trustjacking» είναι ένα είδος remote hacking, κατά το οποίο η συσκευή σας θα μπορούσε να παραβιαστεί από απόσταση.

Αυτή η νέα ευπάθεια, εκμεταλλεύεται μια δυνατότητα WiFi, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες συσκευών iOS να διαχειρίζονται τις συσκευές τους και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στο ίδιο μέρος.

Πώς λειτουργεί το Trustjacking;

Όταν οι χρήστες iPhone συνδέουν τη συσκευή τους στη θύρα USB του υπολογιστή κάποιου άλλου, το iOS τους ρωτάει αν ο υπολογιστής είναι αξιόπιστος ή όχι. Προειδοποιεί επίσης ότι ο υπολογιστής θα αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του αν του χορηγηθεί άδεια.

Με τη χορήγηση άδειας, ο χρήστης επιτρέπει στον υπολογιστή να επικοινωνεί με τη συσκευή iOS μέσω της λειτουργίας iTunes Wi-Fi Sync. Ενώ αυτή η λειτουργία είναι αρκετά χρήσιμη, οι ερευνητές της Symantec λένε ότι αφήνει το τηλέφωνό σας εκτεθειμένο στον εκάστοτε υπολογιστή.

Αυτός ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε φωτογραφίες, μηνύματα, ευαίσθητα δεδομένα, προσθήκη κακόβουλων εφαρμογών ή ακόμη και να πάρει τον έλεγχο της συσκευής, χωρίς να ζητήσει περαιτέρω εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη του iPhone. Εξ ου και το όνομα “trustjacking”.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ η αρχική ρύθμιση απαιτεί τη φυσική σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή μέσω του καλωδίου USB, το τηλέφωνο μπορεί να παραβιαστεί στη συνέχεια ακόμα και μετά την αποσύνδεσή του, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να λάβει καμία ειδοποίηση.

Πώς να σταματήσετε το Trustjacking;

Η μόνη λύση που υπάρχει για να σταματήσετε το trustjacking, είναι να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε όλους τους εξουσιοδοτημένους φορητούς υπολογιστές. Απλώς μεταβείτε στα Settings, πατήστε General και βρείτε την επιλογή Reset. Επιλέξτε το Reset Location & Privacy και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να καταργήσετε την εξουσιοδότηση από όλες τις συσκευές ταυτόχρονα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS