ΑρχικήinetΤα iPhone 8/8 Plus είναι τα πιο πετυχημένα smartphone της Apple

Τα iPhone 8/8 Plus είναι τα πιο πετυχημένα smartphone της Apple

Eφόσον οι πωλήσεις του iPhone X δεν ήταν αυτό που περίμενε η Apple, είναι λογικό τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus να βρίσκονται στη κορυφή των πωλήσεων της εταιρείας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι πωλήσεις του iPhone X έπεσαν σημαντικά τους τελευταίους μήνες, παρόλο που η Apple κατάφερε να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα παραγωγής που είχαν προκύψει κατά τη περίοδο κυκλοφορίας του επετειακού μοντέλου.

Από την άλλη πλευρά, τα iPhone 8 και 8 Plus αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς που κατέχει η Apple, με ποσοστό 44%. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο του 2017 κατέγραψε τριπλάσιο ποσοστό επιτυχίας συγκριτικά με το επετειακό μοντέλο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η υψηλή τιμή του iPhone X αποτέλεσε μεγάλο μειονέκτημα του.Apple

Τα iPhone 7 και iPhone 6 σημειώνουν ανοδική πορεία πωλήσεων, χάρη στις εκπτώσεις που προσέφερε η εταιρεία. Απ’ ότι φαίνεται οι καταναλωτές προτιμούν παλαιότερα μοντέλα iPhone καθώς η τιμή τους είναι πιο προσιτή συγκριτικά με τα νέα μοντέλα.

Τα iPhone 7 και 7 Plus αντιπροσώπευαν σχεδόν το 1/5 των πωλήσεων, ενώ τα iPhone 6S και 6S Plus το 13% των πωλήσεων. Ακόμα και το SE έλαβε μερίδιο της τάξης του 8%, ελαφρώς κάτω από 11% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Από τα οκτώ διαθέσιμα μοντέλα, με τα νεότερα να κοστίζουν κοντά στα 1.000 δολάρια, οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν πιο οικονομικές συσκευές που διαθέτουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις τελευταίες εκδόσεις.

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει το iPhone SE δεύτερης γενιάς  μέσα στους επόμενους μήνες, ένα μοντέλο που ικανοποιεί πολλές από τις απαιτήσεις των καταναλωτών αλλά παράλληλα διατίθεται σε αρκετά χαμηλή τιμή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS