ΑρχικήinetWindows 10 Lean: Η κατάλληλη επιλογή για συσκευές με 16GB χώρο αποθήκευσης

Windows 10 Lean: Η κατάλληλη επιλογή για συσκευές με 16GB χώρο αποθήκευσης

Windows 10 Lean: Φήμες υποστηρίζουν ότι η Microsoft ετοιμάζει μια νέα έκδοση των Windows 10 που ονομάζεται “Lean” και η οποία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με το Redstone 5 update το φθινόπωρο.

Τα Windows 10 Lean βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση και είναι 2GB μικρότερα σε σύγκριση με την πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft σκοπεύει να εφοδιάσει με χαμηλές προδιαγραφές τις συσκευές που θα τρέχουν Windows 10 Lean και θα απευθύνονται σε χρήστες που διαθέτουν μόνο 16GB χώρο αποθήκευσης.Windows 10 Lean

Αυτό σημαίνει ότι τα Windοws 10 Lean θα εγκατασταθούν σε οικονομικά συστήματα όπως tablet και entry-level notebooks αλλά η εταιρεία, παρά τις χαμηλότερες προδιαγραφές, δεν πρόκειται να κάνει συμβιβασμούς ως προς τη λειτουργικότητα.

Λειτουργίες όπως το Registry Editor και ο Internet Explorer ενδέχεται να λείπουν από τα Windοws 10 Lean, σε μια προσπάθεια να καταστεί η νέα έκδοση όσο πιο ελαφριά γίνεται.

Με τα Windows 10 Lean, η Microsoft προσπαθεί επίσης να διατηρήσει τις συσκευές χαμηλού επιπέδου ενημερωμένες, ειδικά καθώς οι ενημερώσεις OS συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος και καταναλώνουν περισσότερο χώρο στους σκληρούς δίσκους. Να σημειώσουμε ότι αυτά τα συστήματα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις κανονικά, καθώς η αποθήκευση δεν θα αποτελεί πρόβλημα.

Όπως προαναφέραμε, τα Windοws 10 Lean πιθανότατα να δουν το φως της ημέρας με το Redstone 5 update το φθινόπωρο. Βέβαια, ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς το  Redstone 5 update βρίσκεται στα πρώτα βήματά του παρέχοντας μέχρι στιγμής μόνο preview builds ως μέρος του Skip Ahead ring.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS