ΑρχικήinetVingCard: Ευπάθεια στο Visionline ανοίγει όλες τις πόρτες σε ξενοδοχεία

VingCard: Ευπάθεια στο Visionline ανοίγει όλες τις πόρτες σε ξενοδοχεία

VingCard: Δύο ερευνητές ασφάλειας από την F-Secure δημιούργησαν μια συσκευή που μπορεί να διαβάσει οποιαδήποτε έγκυρη ή ληγμένη κάρτα πρόσβασης ενός ξενοδοχείου και να δημιουργήσει ένα κύριο κλειδί που μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα δωματίου ή να δώσει πρόσβαση σε εισβολείς στους ασφαλισμένους χώρους του κτιρίου.

Vingcard

Η συσκευή εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια σχεδιασμού στο σύστημα VisionLine των καρτών VingCard, που ανήκει στην Assa Abloy. Αυτό το συγκεκριμένο σύστημα είναι ένα από τα πιο ευρέως αναπτυγμένα συστήματα καρτών-κλειδιών. Η VingCard έχει εγκατασταθεί σε περισσότερα από 40.000 ξενοδοχεία, μοτέλ και άλλες επιχειρήσεις φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο.

H δημιουργία της συσκευής έγινε από τους ερευνητές Tomi Tuominen και Timo Hirvonen, λειτουργεί με την ανάγνωση ενός σήματος RFID της κάρτας και στη συνέχεια με την παραγωγή διαφόρων κωδικών, εκμεταλλευόμενη το ελάττωμα του λογισμικού που βρήκαν στο σύστημα Visionline. Ένα script εκτελείται στη συσκευή έως ότου η ίδια δημιουργήσει έναν κύριο κωδικό για το κλειδί που μπορεί να ανοίξει όλες τις πόρτες που υπάρχουν σε ένα ξενοδοχείο. Αυτό συνήθως διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά.

Οι Tuominen και Hirvonen λένε ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να σαρώσουν μια ενεργή κάρτα αφού και με μια παλαιότερη και απενεργοποιημένη μπορούν να αντλήσουν τις πληροφορίες που θέλουν. Οι δυο τους εργάζονται πάνω σε αυτό το θέμα από το 2003 έπειτα από ένα περιστατικό όπου κάποιος κλέφτης πήρε τον φορητό υπολογιστή του ενός ερευνητή από δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο. Η πόρτα δεν είχε κανένα σημάδι παραβίασης και τα αρχεία καταγραφής του ξενοδοχείου δεν έδειξαν κάτι περίεργο.

Βέβαια, οι ίδιοι καθησυχάζουν τον κόσμο λέγοντας πως δεν σχεδιάζουν να απελευθερώσουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή σχεδιαγράμματα των συσκευών, για προφανείς λόγους, καθώς θα μπορούσαν να βρεθούν και οι ίδιοι κατηγορούμενοι για κλοπές στον έξω κόσμο. Επίσης συνεργάζονται με την Assa Abloy από τον Απρίλιο του 2017 για να σχεδιάσουν διάφορα patches για το σύστημα Vision, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές κακόβουλες ενέργειες.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS