ΑρχικήinetΕταιρεία πληρώνει αδρά hackers που θα της αποκαλύψουν τα μυστικά τους

Εταιρεία πληρώνει αδρά hackers που θα της αποκαλύψουν τα μυστικά τους

Όσοι hackers γνωρίζουν τα zero-day flaws σε Windows, iPhone, Android ή Mac μπορούν να βγάλουν μέχρι και 3 εκατομμύρια δολάρια αν μοιραστούν το exploit με την Crowdfense, μια startup εταιρεία στο Ντουμπάι, η οποία είναι διατεθειμένη να πληρώσει εκατομμύρια για αυτό το σκοπό.

Η Crowdfense, ουσιαστικά, θέλει να αγοράσει από τους hackers τα zero-days exploits και στη συνέχεια να τα παραδώσει στις κυβερνητικές υπηρεσίες που προσπαθούν να παραβιάσουν συσκευές ή λογισμικό που θα μπορούσε να κρύβει πολύτιμα δεδομένα για τις έρευνες τρομοκρατικών ενεργειών.

«Όταν σκέφτομαι κυβερνητικές υπηρεσίες, δεν σκέφτομαι το στρατιωτικό κομμάτι, αλλά το πολιτικό που δρα ενάντια στο έγκλημα και την τρομοκρατία», δήλωσε ο διευθυντής της Crowdfense, Andrea Zapparoli Manzoni.hackers

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το όνομα των κυβερνήσεων με τις οποίες συνεργάζεται και σύμφωνα με τις δηλώσεις της, δεν πρόκειται να αποκαλύψει ούτε τα ονόματα των hackers που θα την βοηθήσουν στην αποστολή της.

Πληροφοριακά, η Crowdfense έχει προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά zero-days exploits και υπόσχεται πλήρη διαφάνεια.

Η Crowdfense θα αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει ζητήσει επανειλημμένα υποστήριξη από εταιρείες τεχνολογίας για τον εντοπισμό εγκληματιών και τρομοκρατών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του σκοπευτή του San Bernardino, που η κυβέρνηση ζήτησε από την Apple να παραβιάσει την iPhone συσκευή του, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Αυτή η στάση του κολοσσού είχε ως αποτέλεσμα το FBI να στραφεί σε μια τρίτη εταιρεία για βοήθεια.

Πρόσφατα, είχε τραβήξει τα βλέμματα η συσκευή GrayKey που μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε iPhone – ακόμα και των μοντέλων που διαθέτουν την τελευταία έκδοση iOS – χρησιμοποιώντας ένα zero-day flaw στο λειτουργικό σύστημα, το οποίο η Apple δεν έχει εντοπίσει ακόμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS