ΑρχικήsecurityΨεύτικο Flash Player κλειδώνει τα Safari και Chrome στα Mac συστήματα

Ψεύτικο Flash Player κλειδώνει τα Safari και Chrome στα Mac συστήματα

Ένα ψεύτικο Adobe Flash Player installer για Mac, εγκαθιστά adware σε παραβιασμένους υπολογιστές και ενώ οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν ένα μεγάλο μέρος του, δεν μπορούν πολύ εύκολα να απαλλαγούν οριστικά από αυτό.

Συγκεκριμένα, το ψεύτικο Flash Player εγκαθίσταται στα Mac συστήματα, αναπτύσσει την πλαστή εφαρμογή Advanced Mac Cleaner και κλειδώνει την αρχική σελίδα των Safari και Google Chrome browsers σε ένα συγκεκριμένο domain.

Η αλλαγή του homepage των προγραμμάτων περιήγησης δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε και είναι δυνατή μόνο μετά την κατάργηση ενός προφίλ διαμόρφωσης που έχει αναπτυχθεί και εγκατασταθεί κρυφά στο σύστημά σας, κατά την εγκατάσταση του ψεύτικου Flash Player.Flash Player

Με αυτό το προφίλ, το Crossrider αναγκάζει το πρόγραμμα περιήγησης να φορτώσει έναν κακόβουλο ιστότοπο που ονομάζεται chumsearch [dot] com, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους εισβολείς για την ώθηση άλλων μολυσμένων αρχείων στα παραβιασμένα συστήματα. Το χειρότερο είναι ότι η κατάργησή του δεν προϋποθέτει μόνο την αλλαγή της διεύθυνσης URL, αλλά και την αφαίρεση του προφίλ.

Το προφίλ βρίσκεται στο System Preferences > Profiles και πρέπει να διαγραφεί χειροκίνητα με έναν λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Το συγκεκριμένο προφίλ εγκαθίσταται με ένα αναγνωριστικό του com.myshopcoupon.www, το οποίο δεν είναι ορατό στο System Preferences. Μπορείτε ωστόσο να το εντοπίσετε αναζητώντας παραπομπές στο chumsearch [dot] com. Μπορείτε να το καταργήσετε χειροκίνητα κάνοντας κλικ στο κουμπί μείον (-) στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS