ΑρχικήinetSmartwatch από το μέλλον μετατρέπει το χέρι σας σε «οθόνη αφής»

Smartwatch από το μέλλον μετατρέπει το χέρι σας σε «οθόνη αφής»

SmartwatchΗ άνοδος των Smartwatch έχει δώσει νέα ζωή στην τεχνολογία βοηθώντας τους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα το χρόνο τους.

Τώρα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, σε συνεργασία με την ASU Tech, επεξεργάζονται ένα νέο πρωτότυπο ρολογιού, που πηγαίνει τα wearable σε άλλο επίπεδο. Η δημιουργία των ερευνητών ονομάζεται LumiWatch, τρέχει λειτουργικό σύστημα Android και μπορεί να προβάλει πράγματα πάνω στο χέρι του χρήστη!

Το Smarwatch επιτρέπει στους κατόχους του να αλληλεπιδρούν μέσα από μια διασύνδεση στο σώμα, που απλώνεται σε επιφάνεια 40 τετραγωνικών εκατοστών. Αυτό είναι περίπου πέντε φορές περισσότερο από μια τυπική οθόνη Smartwatch.

Ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές προσπάθειες κατασκευής wearable συσκευών που βασίζονται στην προβολή, το LumiWatch είναι το πρώτο πλήρως λειτουργικό smartwatch, που διαθέτει μια χρηστική διασύνδεση με το σώμα.

Το LumiWatch χρησιμοποιεί κόκκινα, πράσινα και μπλε φώτα λέιζερ για να προβάλει το UI πάνω στο χέρι του χρήστη. Μπορεί να διαρκέσει σχεδόν μία ώρα με συνεχή προβολή και 2D finger tracking. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μπαταρία 740mAh μπορεί να διαρκέσει σχεδόν μια ημέρα με κανονική χρήση.

Η συσκευή τροφοδοτείται από το Android 5.1 που τρέχει σε ένα chip 1.2Ghz Qualcomm με 768MB RAM και μνήμη flash 4GB, Bluetooth και WiFi. Όσον αφορά το μέγεθος, το LumiWatch δεν είναι κάτι που θα περάσει απαρατήρητο, εφόσον διαθέτει διαστάσεις 2 x 1,6 x 0,66 ιντσών.

Το εκτιμώμενο κόστος του είναι περίπου $ 600. Αυτό μπορεί να αλλάξει εάν κυκλοφορήσει ως εμπορικό προϊόν. Οι λεπτομέρειες του smartwatch δημοσιεύτηκαν σε ένα ερευνητικό έγγραφο με τίτλο “LumiWatch: On-Arm Projected Graphics and Touch Input”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS