ΑρχικήbusinessΤο iPhone X ανακηρύσσεται το No1 σε πωλήσεις smartphone;

Το iPhone X ανακηρύσσεται το No1 σε πωλήσεις smartphone;

Μέχρι στιγμής όλοι πιστεύαμε ότι οι πωλήσεις του iPhone X δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Apple. Τη θεωρία αυτή μας επιβεβαιώνει και η απόφαση της εταιρείας να μειώσει την παραγωγή νέων αποθεμάτων.

Η Counterpoint Research έρχεται να μας αλλάξει όσα πιστεύαμε, ανακηρύσσοντας το IPhone X το νούμερο ένα σε πωλήσεις smartphone σε σύγκριση με τα υπόλοιπα iPhone αλλά και με τις ναυαρχίδες της Samsung.

Τα καλά νέα δεν σταματάνε εδώ για την Apple, καθώς τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες συσκευές του δεύτερου μήνα του 2018 ήταν iPhone. Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας υποχώρησε λόγω της καθοδικής πορείας του κύκλου παραγωγής.iPhone X

Συγκεκριμένα, το IPhone X βρίσκεται στη πρώτη θέση με 5,1%, ακολουθεί το iPhone 8 με 3,1% και το iPhone 7 με 2,2%. Στη τέταρτη θέση συναντάμε το iPhone 8 Plus με 1,9% μαζί με το Redmi 5A της Xiaomi.

Η Samsung, από την άλλη πλευρά, λαμβάνει την έκτη θέση, με το Galaxy S8, με ποσοστό 1,45%. Βέβαια, σε αυτό το σημείο είναι δίκαιο να σημειώσουμε ότι το Φεβρουάριο που διεξάχθηκε η έρευνα, το Galaxy S9 δεν ήταν ακόμα διαθέσιμο. Η Counterpoint Research ισχυρίζεται ότι το μερίδιο αγοράς της Samsung θα ανέβει σημαντικά με τη κυκλοφορία του Galaxy S9.

Ολοκληρώνοντας, αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι οτι τα μικρά iPhone σημειώνουν υψηλότερες πωλήσεις συγκριτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα που –στη τελική- διαθέτουν καλύτερες προδιαγραφές. Το iPhone 8 Plus, για παράδειγμα, έρχεται με σύστημα διπλής κάμερας και μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά κρίνοντας από όσα προαναφέραμε, το μικρότερο μοντέλο εξακολουθεί να είναι πιο ελκυστικό για τους πελάτες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS