ΑρχικήReviews«Ocean Cove», η επόμενη γενιά CPU υψηλής απόδοσης της Intel

«Ocean Cove», η επόμενη γενιά CPU υψηλής απόδοσης της Intel

CPUΗ Intel αποκαλύπτει την επόμενη γενιά CPU υψηλής απόδοσης που ονομάζεται «Ocean Cove».

Το όνομα Ocean Cove διέρρευσε σε αγγελία εργασίας που υπέβαλε η εταιρία για τη θέση του senior CPU microarchitecture. Κι ενώ η Intel είναι ήδη αρκετά πίσω σε ότι αφορά την παραγωγή τσιπ 10nm, αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική πρόοδος για την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τη κοινοποίηση της θέσης εργασίας δεν είχε γνωστοποιηθεί το codename του πυρήνα. Η αποκάλυψη του codename έγινε σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή: η Intel μόλις προσέλαβε τον Jim Keller, ο οποίος είναι ένας θρύλος στον κόσμο της Silicon, χάρη στη δουλειά του πάνω στα τσιπ των AMD και Apple.

Η Intel επωφελείται ήδη από τις υπηρεσίες του πρώην επικεφαλή της AMD, Raja Koduri. Τους τελευταίους μήνες, η AMD προκάλεσε επίσης την Intel με τα υψηλής απόδοσης και φθηνότερα chip της, τα Ryzen.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η αρχιτεκτονική Core αποτελεί τη βάση των chips της Intel από το 2006. Θα ήταν συναρπαστικό να δούμε τι επαναστατικό έχει να προσφέρει το Ocean Cove.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το πότε θα μπορέσετε να αποκτήσετε τις Ocean Cove, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε αρκετά. Ο Ashraf Essa του Motley Fool, προβλέπει ότι ο νέος πυρήνας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε CPU που θα κυκλοφορήσουν μετά τις CPU της Alder Lake, δηλαδή μετά το 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS