ΑρχικήsecurityΗ Τουρκία ετοιμάζει νέες επιθέσεις- Απάντηση Ελλήνων hacker

Η Τουρκία ετοιμάζει νέες επιθέσεις- Απάντηση Ελλήνων hacker

Η Τουρκία ετοιμάζει νέες επιθέσεις- Τι απαντούν οι Έλληνες hacker…

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά το προκλητικό μήνυμα της γειτονικής χώρας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), κορυφώνονται.

Οι Τούρκοι hacker σε πρόσφατη συνέντευξη τους απειλούν με νέα επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, σε μια επίδειξη ισχύος δημοσιοποιήσαν ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι όχι μόνο έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα αλλά είναι σε θέση να διαρρεύσουν ευαίσθητα κρατικά δεδομένα.

Πήγες από το Υπουργείο Εξωτερικών που παρακολουθούν το ζήτημα δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η σελίδα του υπουργείου ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Από την πλευρά τους οι Έλληνες hacker δηλώνουν έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή. «Εκτιμούμε ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν μεγαλύτερες επιθέσεις εν όψει των τουρκικών εκλογών. Είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε.»επιθέσεις

Πρόσφατες επιθέσεις των Τούρκων hacker

Μερικές από τις πιο πρόσφατες επιθέσεις των Τούρκων hacker εντοπίζονται:

  • Στην σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ
  • Στην ιστοσελίδα της εταιρείας SUZUKI. Όση ώρα η σελίδα παρέμενε εκτός λειτουργίας έπαιζε η μουσική της ταινίας που παρήγγειλε ο Ερντογάν, με τον τίτλο “Σαβάς”, που εκτός της ιστορικής παραχάραξης, υμνεί τις τουρκικές θηριωδίες στην Σμύρνη.
  • Στην εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα».

Οι ειδικοί του χώρου προειδοποιούν ότι η Τουρκία διαθέτει ήδη έναν ισχυρό κυβερνοστρατό. Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της κυβερνοστρατό αλλά και να προχωρήσει σε περαιτέρω προστασία ειδικότερα των κρίσιμων υποδομών.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS