ΑρχικήsecurityBug στο Twitter εκθέτει κωδικούς πρόσβασης, πώς θα προστατευτείτε;

Bug στο Twitter εκθέτει κωδικούς πρόσβασης, πώς θα προστατευτείτε;

Bug

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Twitter, συμβουλεύει τους 336 εκατομμύρια χρήστες της να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασής τους. Ο λόγος είναι ένα bug στο σύστημα, το οποίο εξέθεσε τους κωδικούς πρόσβασης σε plain text.

Σύμφωνα με ένα blog post, το bug (που έχει διορθωθεί τώρα), υπήρχε σε διαδικασία αντιστοίχισης που χρησιμοποιείται για τη διασφάλιση κωδικών πρόσβασης, μετατρέποντάς τους σε τυχαίους αριθμούς και χαρακτήρες.

Λόγω του bug, οι κωδικοί πρόσβασης γράφονταν σε ένα εσωτερικό αρχείο καταγραφής σε plain text πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατακερματισμού, καθιστώντας τους ουσιαστικά ευάλωτους σε έναν εισβολέα.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκαν σημάδια “παραβίασης ή κατάχρησης δεδομένων από κανέναν” κατά τη διάρκεια της έρευνάς του. Ωστόσο, δεν είπε πόσοι κωδικοί πρόσβασης επηρεάστηκαν εξαιτίας του bug και πόσο καιρό χρειάστηκε για να το διορθώσει αφού ανακαλύφθηκε.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Twitter;

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Twitter, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας και μεταβείτε στα Settings and Privacy. Στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στην επιλογή Password.

Πώς να ενεργοποιήσετε το two factor authentication στο Twitter;

Για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, συνίσταται να ενεργοποιήσετε το two factor authentication (έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων) για το λογαριασμό σας στο Twitter. Στον ιστότοπο θα το βρείτε ως Login Verification.

Η ρύθμιση του two factor authentication απαιτεί έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου με ενεργή υπηρεσία SMS.

  1. Στη σελίδα Settings and privacy, κάντε κλικ στο Account.
  2. Τώρα, στην ενότητα Security, κάντε κλικ στην επιλογή Set up login verification.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ok στο αναδυόμενο παράθυρο που περιγράφει τη διαδικασία εγκατάστασης του login verification.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον κώδικα της χώρας και πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Send Code.
  5. Εισάγετε τον κωδικό που λάβατε και πατήστε Submit.

Τώρα, κάθε φορά που συνδέεστε στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να εισάγετε το OTP. Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να λάβετε τον εφεδρικό κωδικό για το λογαριασμό σας σε περίπτωση που δεν έχετε μαζί σας το κινητό σας, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο twitter.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS