ΑρχικήinetΟ Chrome απενεργοποιεί το autoplay με βάση τις συνήθειες περιήγησης

Ο Chrome απενεργοποιεί το autoplay με βάση τις συνήθειες περιήγησης

Chrome

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας, η Google παρουσιάζει μια νέα ενημερωμένη έκδοση στο τελευταίο update του Chrome, η οποία θα εμποδίζει τους ιστότοπους να κάνουν αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, χωρίς να ακούγεται ξαφνικά μια φωνή από τα ηχεία σας!

Η νέα ενημέρωση θα φέρει σταδιακά αυτήν την αλλαγή στους χρήστες, ώστε ο Chrome να μπορέσει να μάθει τις συνήθειες περιήγησης και τις προτιμήσεις σας για να αποφασίσει ποιοι ιστότοποι θα πρέπει να τεθούν σε σίγαση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε παρακολουθήσει βίντεο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, ο Chrome θα θυμάται την επιλογή σας στο μέλλον και θα επιτρέψει στα βίντεο στον ιστότοπο αυτό να αναπαράγονται αυτόματα και με ήχο.

Για τους νέους χρήστες του Chrome χωρίς ιστορικό περιήγησης, ο browser θα ξεκινήσει απλά με μια λίστα που περιέχει χιλιάδες ιστότοπους, στους οποίους η Google διαπίστωσε ότι οι χρήστες συχνά παρακολουθούν βίντεο με ήχο.

Στη συνέχεια, καθώς συνεχίζουν να περιηγούνται στον ιστό, η Google ενημερώνει αυτήν τη λίστα, μαθαίνοντας πού παρακολουθούν βίντεο και πού όχι.

“Καθώς περιηγείστε στον Chrοme, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να κάνετε κλικ στο play κάθε τόσο, αλλά γενικά η νέα πολιτική παρεμποδίζει περίπου τα μισά ανεπιθύμητα autoplay, οπότε θα έχετε λιγότερες εκπλήξεις και λιγότερο ανεπιθύμητο θόρυβο όταν επισκευτείτε για πρώτη φορά μια ιστοσελίδα”, έγραψε ο John Pallet, υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντων του Chrοme, σε ένα blog post.

Αυτή η ενημέρωση έρχεται αφού η Google πραγματοποίησε αλλαγές στο Chrοme 64 με μια επιλογή σίγασης ολόκληρου του ιστότοπου αντί για προσωρινή λειτουργία “mute tab”. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία προέτρεψε τους δημιουργούς ιστότοπων να χρησιμοποιούν το autoplay με μέτρο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS