ΑρχικήinetiPhone X: κόστος κατασκευής 358 δολάρια

iPhone X: κόστος κατασκευής 358 δολάρια

Μια δημοσίευση του Reuters αναφέρει σήμερα, ότι η κατασκευή του iPhone X κοστίζει στην Apple, πολύ λιγότερα από όσα υπολογίζετε, παρά το γεγονός ότι είναι το πιο ακριβό iPhone που κυκλοφορεί στην αγορά. iPhone X

Σύμφωνα με την TechInsights, μια εταιρεία που είναι γνωστό ότι αποσυναρμολογεί και εκτιμά τα εξαρτήματα των συσκευών, το iPhone X έχει κόστος κατασκευής 357,50 δολάρια.

Έτσι σε σύγκριση, με το iPhone 8 Plus υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά αφού στην Apple κοστίζει περίπου 288 δολάρια, ένα ποσό λίγο υψηλότερο από το iPhone 7 Plus πέρυσι, το οποίο κόστιζε περίπου 277 δολάρια. Το κέρδος που έχει η Apple από το iPhone 8 έφτανε το 59 τοις εκατό, καθώς οι συσκευές πωλούνται τα 799 δολάρια (iPhone 8 Plus) και 699 δολάρια (iPhone 8).

Σύμφωνα με την έκθεση της TechInsights, φαίνεται ότι πολλά από τα ανταλλακτικά που υπάρχουν στο iPhone X είναι ακριβότερα από αυτά του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus. Για παράδειγμα, η οθόνη των 5,8 ιντσών από άκρη σε άκρη κοστίζει 65,50 δολάρια, ενώ ο σκελετός από ανοξείδωτο χάλυβα κοστίζει 36 δολάρια, επομένως αυτά τα δύο κοστίζουν μαζί λίγο περισσότερο από 100 δολάρια.

Η Apple όμως διαθέτει το iPhone X για 999 USD στις ΗΠΑ, και η τιμή αυτή είναι πολύ υψηλότερη σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως την Ελλάδα, όπου η τιμή θα φτάνει τα 1.200 ευρώ. Έτσι αν και η συσκευή διαθέτει καλύτερα ανταλλακτικά από αυτά του iPhone 8, το κέρδος για την Apple είναι πολύ υψηλό.

Αν κάνετε την αφαίρεση (1000 – 358) , θα δείτε ότι το κέρδος για την Apple φτάνει τα 642 ευρώ ανά συσκευή… Πόσο μάλλον οι συσκευές που κοστίζουν γύρω στα 1200 ευρώ…

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS