ΑρχικήinetΤώρα μπορείτε να εκτελέσετε επίσημα εφαρμογές Linux στο Chrome OS

Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε επίσημα εφαρμογές Linux στο Chrome OS

LinuxΗ κίνηση της Google να λανσάρει οικονομικότερα Chromebook, έχει αυξήσει πολύ τον ανταγωνισμό για τις Microsoft και Apple. Φαίνεται ότι η Google στοχεύει τώρα στον τομέα της ανάπτυξης κώδικα, όπου έχουμε ήδη δει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και από τις τρεις εταιρείες όσον αφορά την εκτέλεση εφαρμογών Linux στις πλατφόρμες τους.

Το Chrome OS δεν θα θεωρείται πλέον ως μία πιο εξιδανικευμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome και είναι έτοιμο να αναλάβει έναν διαφορετικό ρόλο. H Google εισάγει τώρα και επισήμως υποστήριξη για εφαρμογές Linux στο Chrome OS. Από εδώ και στο εξής, η εταιρεία θα κυκλοφορεί το Chrome OS με μια προσαρμοσμένη Debian Stretch virtual μηχανή.

Τώρα, με μια μόνο επιλογή στο μενού ρυθμίσεων, θα μπορείτε να εγκαθιστάτε και να εκτελείτε εφαρμογές Linux. Η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι η συνηθισμένη, δηλαδή χρησιμοποιώντας apt-get ή άλλες παρόμοιες εντολές.

Καθώς οι εργασίες σχετικά με τις εφαρμογές Linux στο Chrome OS βρίσκονται ακόμα σε πρώιμη φάση, αυτή η λειτουργία υπάρχει μόνο στο Google Pixelbook προς το παρόν. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η δυνατότητα αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS