ΑρχικήinetUbuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

CuttlefishΣτα τέλη Απριλίου, η Canonical κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Ubuntu 18.04 Bionic Beaver. Δεδομένου ότι πρόκειται για έκδοση LTS, έχει μεγαλύτερη σημασία από άλλες εκδόσεις του Ubuntu με κύκλο υποστήριξης εννέα μηνών. Η κυκλοφορία του 18.04 σημαίνει επίσης ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επόμενη έκδοση.

Ubuntu 18.10 Codename

Η κωδική ονομασία του Ubuntu 18.10 είναι “Cosmic Cuttlefish” – όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Canonical, Mark Shuttleworth. «Ήρθε η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας προς το 20.04 LTS και χαίρομαι που λέω ότι θα ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι με το Cosmic Cuttlefish, το οποίο σύντομα θα είναι γνωστό ως Ubuntu 18.10», έγραψε σε ένα blog post.

Νωρίτερα, προβλεπόταν ότι το 18.10 θα ονομάζεται Cosmic CANIMAL, όπως ήταν το όνομα που εμφανιζόταν στη σελίδα Daily Build. Γενικά, ο Mark Shuttleworth μετά από την κυκλοφορία μίας έκδοσης του Ubuntu, συνηθίζει να αποκαλύπτει το επίσημο codename της επόμενης.

Σε περίπτωση που είστε χρήστης του Ubuntu, θα γνωρίζετε ότι η Canonical ακολουθεί αλφαβητική σειρά. Καθώς το Ubuntu 18.04 ονομάστηκε Bionic Beaver, το 18.10 είναι ένας συνδυασμός δύο ονομάτων που αρχίζουν με το γράμμα C.

Ubuntu 18.10 ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Canonical δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Ubuntu 18.10 αναμενόμενα χαρακτηριστικά

Καθώς η επόμενη έκδοση είναι ακόμα σε πρώιμη φάση ανάπτυξης, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κύρια χαρακτηριστικά του Ubuntu 18.10. Ωστόσο, αναμένεται να συμπεριληφθούν ορισμένες αλλαγές και δυνατότητες:

  1. GNOME 3.30

Δεδομένου ότι το GNOME 3.30 έχει προγραμματιστεί να φτάσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ότι το Ubuntu 18.10 θα κυκλοφορήσει με την ίδια ή κάποια νεότερη έκδοσή του.

  1. Linux kernel 5.0

Η επόμενη έκδοση Linux kernel, θα μπορούσε να είναι το Linux 5.0. Αυτό σημαίνει ότι το Ubuntu 18.10 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με Linux 5.0 ή κάποια νεότερη έκδοσή του.

  1. Themes και icons

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Ubuntu που αναμενόταν να κυκλοφορήσει με το 18.04 ήταν τα νέα themes και icons. Ωστόσο, λόγω πολλών σφαλμάτων που εμφανίστηκαν, τα χαρακτηριστικά αυτά προωθήθηκαν στο 18.10.

  1. Δεν υπάρχουν Alpha / beta Milestones

Η ομάδα πίσω από το Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish, αποφάσισε να σταματήσει τα Alpha και Beta Milestones. Θα αντικατασταθούν από εβδομάδες δοκιμών, που θα οργανώνονται από Τρίτη έως Πέμπτη. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί καλύτερη διαδικασία δοκιμής.

  1. Zstd compression από προεπιλογή

Για να βελτιωθεί η ταχύτητα, το Ubuntu 18.10 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με το Zstd ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

  1. Επανεκκίνηση του Ubuntu Studio

Η ομάδα του Ubuntu Studio σχεδιάζει να επανεκκινήσει το Linux distro για την κυκλοφορία του Cosmic. Σχεδιάζει επίσης να σταματήσει το Xfce desktop και να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση.

  1. Προεπιλεγμένο desktop LXQt στο Lubuntu

Το Lubuntu είναι ένα άλλο distro που θα δει μεγάλες αλλαγές στο 18.10. Η ομάδα ανάπτυξης αυτής της διανομής έχει οριστικοποιηθεί, για να μετατρέψει το LXQt ως το προεπιλεγμένο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας.

Κατεβάστε το Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish Daily

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται και να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και τα Daily Images είναι διαθέσιμα για δοκιμή. Καθώς όμως αυτά αποτελούν builds σε πολύ πρώιμο στάδιο, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε την εγκατάστασή τους στον υπολογιστή σας. Προτιμήστε κάποιο παλιότερο μηχάνημα ή χρησιμοποιήστε virtual machine.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS