ΑρχικήinetΤο App Bundle της Google μειώνει το μέγεθος των εφαρμογών Android

Το App Bundle της Google μειώνει το μέγεθος των εφαρμογών Android

AndroidΈνα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις εφαρμογές Android σήμερα είναι το μέγεθός τους. Οι εφαρμογές μεγάλου μεγέθους τείνουν να επιβραδύνουν τα τηλέφωνα και αυτό έχει αντίκτυπο και στους χρήστες, οι οποίοι αποφεύγουν πλέον να εγκαθιστούν «βαριές» εφαρμογές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google ανακοίνωσε το Android App Bundle, το οποίο θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν το μέγεθος των εφαρμογών τους για συσκευές Android.

Τι κάνει το Android App Bundle;

Σκεφτείτε το ως ένα μέσο δημιουργίας και διαχείρισης πολλαπλών APKs για διαφορετικές συσκευές. Η μόνη διαφορά είναι ότι το βάρος της επίτευξης της κουραστικής αυτής διαδικασίας τώρα πέφτει στο Google Play.

Το Android App Bundle πρόκειται στην ουσία για ένα νέο upload format που θα περιλαμβάνει τον compiled κώδικα και τα resources της εκάστοτε εφαρμογής, χωρίς να υλοποιεί το APK generation. Το νέο format δεν αντικαθιστά πλήρως την τυπική μορφή αρχείου APK. Αντίθετα, επιτρέπει στους προγραμματιστές να παρέχουν καλύτερα προσαρμοσμένα ΑPK σε χρήστες Android για τις συσκευές τους, απευθείας μέσω του Google Play.

Δεδομένου ότι η Google θα είναι αυτή που θα παράγει το APK, έχει το πλεονέκτημα να προσφέρει “Dynamic Delivery” κατά τη διάθεση των εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που κατεβάζουν οι χρήστες θα βελτιστοποιούνται και δεν θα περιέχουν κώδικα ή resources που δεν σχετίζονται με τη συσκευή τους.

Ποια είναι τα οφέλη;

Το App Bundles κάνει τα downloads μικρότερα για τους χρήστες και βοηθά τους προγραμματιστές να διαχειρίζονται τις εφαρμογές τους. Το νέο format διαθέτει επίσης Dynamic Feature Modules, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάζουν τον πυρήνα της εφαρμογής, και τους παρέχει τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων λειτουργιών μόνο όταν τις χρειάζονται.

Η Google ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τα μεγέθη εφαρμογών έως και 50%. Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει τα Android App Bundles σε δικές της εφαρμογές όπως το YouTube, αλλά και σε άλλες εφαρμογές όπως το LinkedIn, οι οποίες είδαν μια μείωση της τάξης του 23% στο μέγεθός τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS