ΑρχικήsecurityΗ Signal διορθώνει bug στο MacOS που επηρέαζε τα μηνύματα

Η Signal διορθώνει bug στο MacOS που επηρέαζε τα μηνύματα

SignalΗ εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal είναι πραγματικά υπέροχη – μόνο όμως όταν λειτουργεί με τον τρόπο για τον οποίο έχει σχεδιαστεί!

Και το κομμάτι που αφορά στη σωστή λειτουργία της τέθηκε υπό αμφισβήτηση, όταν η Motherboard ανέφερε ότι ένα πρόβλημα στο MacOS είχε ως αποτέλεσμα, όταν χρησιμοποιούνταν η εφαρμογή Signal σε MacOS Desktop, τα μηνύματα να παραμένουν στον υπολογιστή, ακόμα και μετά την κατάργησή τους από την εφαρμογή.

Ευτυχώς, αυτό έχει διορθωθεί τώρα.

Το πρόβλημα επισημάνθηκε για πρώτη φορά από τον ερευνητή ασφαλείας Alec Muffett, ο οποίος επεσήμανε στο Twitter ότι τα μηνύματα του Signal – ακόμη και εκείνα που θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί χάρη στη λειτουργία Disappearing Messages της εφαρμογής – παρέμειναν στη γραμμή ειδοποιήσεων του MacOS.

Προφανώς, αυτό ήταν κάτι αρκετά ενοχλητικό. Σήμαινε ότι τα μηνύματα που πιστεύατε ότι είχαν διαγραφεί με ασφάλεια, θα μπορούσαν να εμφανίζονται ακόμα στον υπολογιστή σας.

Ενώ οι λόγοι πίσω από αυτό το σφάλμα είναι κάπως πολύπλοκοι, δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχείτε, καθώς η μη κερδοσκοπική ομάδα πίσω από το Signal, φροντίζει να εξασφαλίσει ότι δεν θα έχετε πλέον κανένα πρόβλημα.

Όπως δημοσίευσε σε ένα tweet του ο Chief Research Officer της Digital (και legit security sleuth) Patrick Wardle, κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση της εφαρμογής που απευθύνεται σε αυτό το σημαντικό αδύναμο σημείο της.

Οπότε βεβαιωθείτε ότι η έκδοση του Signal για MacOS desktop που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένη και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Disappearing Messages της εφαρμογής, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS