ΑρχικήinetΤο Facebook αναστέλλει τη λειτουργία 200 εφαρμογών μετά από έρευνα

Το Facebook αναστέλλει τη λειτουργία 200 εφαρμογών μετά από έρευνα

FacebookΠριν από ένα μήνα, ο Mark Zuckerberg υποσχέθηκε να ερευνήσει τις εφαρμογές που συγκεντρώνουν δεδομένα χρηστών του Facebook και τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών είδαν τελικά το φως της δημοσιότητας.

Το Facebook ανακοίνωσε σε ένα επίσημο blog post ότι περίπου 200 εφαρμογές έχουν ανασταλεί για δυνητικά εσφαλμένη χρήση των δεδομένων των χρηστών του. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από έναν έλεγχο που ξεκίνησε λόγω του σκανδάλου με την Cambridge Analytica.

Η εταιρεία κοινωνικών μέσων ισχυρίστηκε ότι “χιλιάδες” εφαρμογές έχουν υποβληθεί σε έλεγχο. Οι 200 εφαρμογές που αναφέρθηκαν θα υποβληθούν σε “διεξοδική έρευνα” που θα καθορίζει κατά πόσο οι προγραμματιστές τους έχουν χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών ή όχι.

Η εταιρεία είχε εξετάσει όλες τις εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό δεδομένων, πρωτού εισάγει τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του το 2014 – οι οποίες περιόριζαν την πρόσβαση σε δεδομένα. Ο Zuckerberg είχε ανακοινώσει ότι οι εφαρμογές που θα αποτύγχαναν να περάσουν με επιτυχία αυτόν τον έλεγχο, θα απαγορεύονταν από την πλατφόρμα.

Ο Ime Archibong, εκπρόσωπος του τμήματος Product Partnerships του Facebook, γράφει ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θα διεξάγουν ακροάσεις, και θα αποστείλουν αιτήματα για πληροφορίες (για να βρουν λεπτομερώς σε τι είδους δεδομένα είχαν πρόσβαση οι εφαρμογές).

Επιπλέον, θα διενεργήσουν ελέγχους συμπεριλαμβανομένων επιθεωρήσεων των εν λόγω εφαρμογών. Το blog post λέει ότι, όταν βρίσκει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με εφαρμογές που έχουν καταχραστεί δεδομένα, το Facebook θα τις απαγορεύσει και θα ειδοποιεί τους χρήστες μέσω αυτού του ιστότοπου, στην περίπτωση που τα δεδομένα τους έχουν διαρρεύσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS