ΑρχικήinetΤο WiFi EasyMesh επιτρέπει τη σύνδεση routers διαφορετικών εταιρειών

Το WiFi EasyMesh επιτρέπει τη σύνδεση routers διαφορετικών εταιρειών

WiFiΓια σπίτια τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από ένα ή δύο δωμάτια, το mesh networking είναι ένας από τους ιδανικότερους τρόπους για την εξάπλωση του σήματος σε κάθε γωνία του σπιτιού, τοποθετώντας πολλαπλά σημεία πρόσβασης (AP). Γι αυτό το σκοπό, υπάρχουν δημοφιλείς συσκευές mesh networking όπως το Google WiFi.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με τα mesh networking router είναι ότι δεν είναι συμβατά με άλλες μάρκες. Ωστόσο το πρόβλημα αυτό έχει τώρα μια λύση: το WiFi Alliance ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα πιστοποίησης που ονομάζεται EasyMesh.

Το EasyMesh επιτρέπει σε mesh routers διαφορετικών εταιρειών να επικοινωνούν μεταξύ τους και να προσφέρουν απρόσκοπτη ασύρματη συνδεσιμότητα. Το πρότυπο βασίζεται στην τεχνική προδιαγραφή WiFi Alliance Multi-AP και απαιτεί mesh routers που υποστηρίζουν τουλάχιστον WiFi 802.11n.

Το EasyMesh μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα τις συνθήκες δικτύου και να βοηθά τα smartphones, τα tablets και άλλες συσκευές, να συνδεθούν στο βέλτιστο σημείο πρόσβασης. Το πρότυπο διασφαλίζει ότι είναι ευκολότερο να ρυθμίσετε και να προσθέσετε νέες συσκευές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Περιέχει επίσης ένα ακόμα πρόγραμμα πιστοποίησης, που ονομάζεται WiFi Home Design, το οποίο βοηθά στην αναγνώριση των καλύτερων σημείων τοποθέτησης για κάθε AP σε ένα σπίτι.

Οι συμβατές mesh συσκευές φέρουν το λογότυπο EasyMesh. Εξαρτάται βέβαια από τους κατασκευαστές αν θέλουν να το συμπεριλάβουν ή όχι. Ωστόσο, δεδομένων των πλεονεκτημάτων του EasyMesh, πολλές εταιρείες ενδέχεται να υιοθετήσουν το πρότυπο, συμβάλλοντας στη μείωση των τιμών των mesh networks.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS