ΑρχικήsecuritySiemens: Ανακοίνωσε ευπάθεια σε βιομηχανικό εξοπλισμό της

Siemens: Ανακοίνωσε ευπάθεια σε βιομηχανικό εξοπλισμό της

Siemens

Η Siemens ανακοίνωσε διάφορες συμβουλές ασφάλειας για την ευπάθεια (CVE-2018-4850) που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθέσεις DoS (Denial Of Service).

Οι παραβιασμένοι επεξεργαστές SIMATIC S7-400 (οι οποίοι σταδιακά οδεύουν προς κατάργηση) δεν ελέγχουν σωστά τα πακέτα επικοινωνίας S7, με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόβλημα . “Η CPU θα παραμείνει σε DEFECTIVE mode μέχρι να γίνει επανεκκίνηση από το μηχάνημα”, γράφει η εταιρεία. Ο επιτιθέμενος χρειάζεται απλά να είναι σε θέση μόνο να στείλει τα πακέτα προς την CPU μέσω Ethernet ή Process Field Bus (PROFIBUS) προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Η ευπάθεια, με βαθμό κρισιμότητας 7,5/10 επηρεάζει την έκδοση SIMATIC S7-400 CPU v.4.0 και προηγούμενες εκδόσεις. Τα προϊόντα αυτής της σειράς τα οποία χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο των διαδικασιών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις διαφόρων ειδών όπως αυτοκινητοβιομηχανίες, κατασκευαστές μηχανολογικού εξοπλισμού και οικοδομικών υλικών, χαλυβουργία, παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, φαρμακευτικά προϊόντα, εργοστάσια παραγωγής ποτών κ.α .

Ο πρόεδρος της Corero Network Security δήλωσε ότι είναι μείζον ζήτημα για την Siemens αναφέροντας μεταξύ άλλων :“ Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος διακοπής των υπηρεσιών μιας εγκατάστασης ή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό εάν ο εξοπλισμός ελέγχου όπως αυτά τα PLC εκτεθεί στο Διαδίκτυο, όπου υπάρχει έξαρση των κυβερνοαπειλών (συμπεριλαμβανομένου του DDoS). Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι η μεταφορά του συγκεκριμένου εξοπλισμού σε εντελώς απομονωμένα δίκτυα από το διαδίκτυο. Ο παλαιότερος εξοπλισμός PLC δεν σχεδιάστηκε με βάση την έκθεση του στο Internet, συνεπώς, αρκετά από αυτά έχουν χαμηλή ή καθόλου ασφάλεια για να προστατευτούν από επιθέσεις”.

Επίσης, ευπάθεια υπάρχει και στο SIMANTIC S7-400H (v.4.5 και κάτω). Για τους πελάτες που δεν έχουν ακόμη αναβαθμίσει το υλικό ή λογισμικό τους, η Siemens δίνει ένα έγγραφο με οδηγίες ασφάλειας.

Γενικά, μέχρι και την ημερομηνία δημοσίευσης της Siemens δεν υπήρξαν περιστατικά συσχετιζόμενα με τη συγκεκριμένη ευπάθεια, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν πολλαπλά μέτρα ασφάλειας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS