ΑρχικήsecurityData security και ανθρώπινος παράγοντας δεν πάνε μαζί

Data security και ανθρώπινος παράγοντας δεν πάνε μαζί

Data security: Ο αριθμός των περιστατικών παραβίασης της ασφάλειας που αναφέρθηκαν στο Information Commissioner’s Office (ICO) του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 17% μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2017 και του πρώτου τριμήνου του 2018, από 815 σε 957.

Περιέργως, παρόλο που τα περιστατικά που σχετίζονται με τις κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 31% από το προηγούμενο τρίμηνο, ο μηνιαίος ρυθμός αύξησης των ανθρώπινων σφαλμάτων ανά μήνα αυξήθηκε δραματικά.

Data security

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2017-18, κατατέθηκαν 3325 αναφορές στο ICO με θέμα την “αποστολή δεδομένων μέσω e-mail σε λάθος διεύθυνση”, την “αποστολή δεδομένων μέσω fax σε λάθος διεύθυνση”, καθώς και την “απώλεια ή κλοπή εγγράφων”, με κάθε μια από τις 3 να αποτελεί το 13% του συνόλου των αναφορών.

Ο κλάδος της Υγείας σημείωσε με διαφορά το μεγαλύτερο ποσοστό αναφορών ύψους 37% ενώ ακολουθούν οι επιχειρήσεις γενικού τύπου με 11%, ο εκπαιδευτικός κλάδος με 11% και η τοπική αυτοδιοίκηση με 10%.

Ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας του Nominet, Simon McCalla, υποστήριξε ότι η άνοδος των αναφερθέντων συμβάντων μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των εταιρειών να συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής ένωσης, το GDPR.
Επίσης, πρόσθεσε ότι παραδόξως τα περιστατικά που προκαλούνται από ανθρώπινο παράγοντα είναι πολλά παραπάνω απ΄ αυτά που προκαλούνται από κυβερνοεπιθέσεις, προτείνοντας πως πρέπει να γίνεται καλύτερη προετοιμασία και εκπαίδευση στους εργαζόμενους.

“Τώρα που η συμμόρφωση με το GDPR είναι απαραίτητη, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι οργανισμοί να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στο data security, καθορίζοντας ποια τεχνολογία και ποια εργαλεία μπορούν να παρέχουν στους υπαλλήλους τους, για να εγγυηθούν την ασφαλή αποθήκευση και διαχείριση προσωπικών στοιχείων”, συμπλήρωσε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS