ΑρχικήHow ToΠώς θα χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία Offline του Gmail;

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία Offline του Gmail;

GmailΗ Google ανακοίνωσε πρόσφατα αρκετές νέες λειτουργίες για το Gmail, που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών.

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναφερθεί στη νέα λειτουργία Smart Compose. Τώρα, ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό του Gmail έρχεται για να βοηθήσει τους χρήστες σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας, όπου δεν μπορούν, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, να έχουν πρόσβαση στο internet.

Η λειτουργία Offline του Gmail σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο, αποθηκεύοντας τα emails σας στο σκληρό σας δίσκο. Μπορείτε να ελέγξετε τα εισερχόμενά σας, να γράψετε νέα μηνύματα και να πατήσετε το πλήκτρο Sent. Το email θα υπάρχει στο φάκελο Εξερχόμενα, μέχρι να συνδεθεί ξανά η συσκευή στο διαδίκτυο.

Πώς θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Offline;

Όπως και τα άλλα χαρακτηριστικά του Gmail, η ενεργοποίηση της λειτουργίας Offline απαιτεί επίσης να μεταβείτε στο επανασχεδιασμένο interface του Gmail. Εάν το έχετε κάνει ήδη, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

  1. Ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στο κουμπί Gear στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Μεταβείτε στα Settings.
  3. Μεταβείτε στο “Offline” tab.
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο Enable offline mail.
  5. Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των ημερών για τις οποίες θέλετε να αποθηκεύσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι επιλογή σας αν θέλετε να κάνετε λήψη των συνημμένων ή όχι.
  6. Στη συνέχεια, αποφασίστε εάν θέλετε να διατηρήσετε δεδομένα εκτός σύνδεσης ή να τα διαγράψετε όταν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας Gmail στη συγκεκριμένη συσκευή ή αν αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Save Changes.

Τώρα, η λειτουργία Offline είναι ενεργή και έτοιμη να σας βοηθήσει. Ένα λογότυπο θα εμφανίζεται, κάθε φορά που θα ξεκινάει η διαδικασία συγχρονισμού.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μεταβείτε στην ίδια σελίδα και καταργήστε την επιλογή “Enable offline mail“.

Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να περιηγηθείτε στα προηγούμενα emails σας, για τις τελευταίες 90 ημέρες. Ένα μειονέκτημα της λειτουργίας είναι ότι δουλεύει μόνο από το Google Chrome 61 και μετά.

Πολύ σημαντικό είναι ότι το Offline mode, λειτουργεί μόνο όταν το Google Chrome είναι ενεργό και εάν κλείσετε τον browzer, ο συγχρονισμός θα σταματήσει. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε επαρκή χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας.

Τι γίνεται αν έχω πολλούς λογαριασμούς Gmail;

Η ρύθμιση της λειτουργίας για έναν λογαριασμό δεν θα επηρεάσει άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε στον ίδιο υπολογιστή. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Offline mode του Gmail, θα πρέπει να το κάνετε ξεχωριστά για κάθε λογαριασμό.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία σε παλαιότερο Gmail interface

Η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί μόνο για το νέο Gmail, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες που δεν έχουν κάνει την αλλαγή θα μείνουν απ’έξω. Μπορούν να εγκαταστήσουν την επίσημη επέκταση του Chrome που ονομάζεται Offline Gmail για να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους εκτός σύνδεσης.

Αν και στις μέρες μας, η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι πολύ εύκολη, μια λειτουργία Offline είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Η Google προσφέρει ήδη μια λειτουργία εκτός σύνδεσης για το Google Search, το YouTube, το Google Docs κ.λπ. Για το Drive, υπάρχει μια λειτουργία χωρίς σύνδεση και μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, που ονομάζεται “Backup & Sync”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS