ΑρχικήinetQualcomm και Facebook συνεργάζονται για τη δημιουργία αστικών WiFi υψηλής ταχύτητας

Qualcomm και Facebook συνεργάζονται για τη δημιουργία αστικών WiFi υψηλής ταχύτητας

QualcommΣτο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών το 2016, το Facebook ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να φέρει υψηλής ταχύτητας WiFi σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Και τώρα, η Qualcomm προσφέρθηκε να γίνει συνεργάτης του, προκειμένου να κάνουν το έργο αυτό πραγματικότητα.

Τη Δευτέρα, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι τα Chipsets που παράγονται στο εξής θα διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία Terragraph. Η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ωθήσει τους προγραμματιστές να εργαστούν και να αναπτύξουν νέο υλικό που να μπορεί να υποστηρίξει την ανταλλαγή δεδομένων σε συχνότητα 60 GHz, για την οποία δεν υπάρχει άδεια χρήσης στις περισσότερες χώρες.

Το Terragraph είναι μια τεχνολογία που λειτουργεί με την τοποθέτηση κεραιών σε φωτιστικά δρόμου που εκπέμπουν ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες. Πρόκειται για μια πρότυπη τεχνολογία που βασίζεται σε pre-8.2.11ay. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί εναλλακτική του δικτύου οπτικών ινών και εφαρμόζεται καλύτερα σε χώρους όπου η υπόγεια καλωδίωση είναι περιορισμένη ή μη πρακτική.

“Η συνεργασία μας με το Facebook θα φέρει προηγμένες τεχνολογίες 11ad και 11ay για την αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και θα επιτρέψει στους φορείς να μειώσουν τις δαπάνες για την παροχή δικτύου στους καταναλωτές”, λέει το επίσημο blog post της Qualcomm.

Η Qualcomm θα βελτιώσει την τεχνολογία χρησιμοποιώντας σύνδεση καναλιών, μαζικές συστοιχίες κεραιών, πρωτόκολλα TDMA και πρωτόκολλα συγχρονισμού. Αυτό θα επιτρέψει στα σήματα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν στις αστικές περιοχές και θα μειώσει επίσης το κόστος εγκατάστασης.

Οι δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν στα μέσα του επόμενου έτους. Το San Jose είναι η προτιμώμενη τοποθεσία για δοκιμές, όπως προτάθηκε και από το Facebook το 2016.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS