ΑρχικήinetΤο MIT δημιουργεί «βακτήρια σε τσιπ» για την ανίχνευση ασθενειών

Το MIT δημιουργεί «βακτήρια σε τσιπ» για την ανίχνευση ασθενειών

βακτήριαΜια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου MIT, δημιούργησε έναν αισθητήρα σε μέγεθος και μορφή χαπιού (κάψουλα), που είναι ουσιαστικά γενετικά τροποποιημένα “βακτήρια μέσα σε τσιπ”, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν αιμορραγίες μέσα στο έντερο και να διαγνώσουν διάφορες ασθένειες.

Ένα στέλεχος βακτηρίων Ε. Coli, τροποποιήθηκε γενετικά ώστε να αντιδράσει στην παρουσία μιας χημικής ένωσης που ονομάζεται “αίμη” και η οποία βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Με την ανίχνευση της παρουσίας της αίμης, τα τροποποιημένα βακτηρίδια αρχίζουν να λάμπουν.

Αφού δημιούργησαν τα τροποποιημένα βακτήρια, στη συνέχεια οι ερευνητές κατασκεύασαν μια κάψουλα για να τα φιλοξενήσει, η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα σε μόρια του σώματος να τη διαπεράσουν μέσω μιας μεμβράνης. Με τον τρόπο αυτό, τα βακτήρια μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα σωματικά υγρά και σε περίπτωση εσωτερικής αιμορραγίας, η παρουσία αίμης θα έχει ως αποτέλεσμα την εκπομπή φωτός από τα βακτηρίδια.

Ένας φωτοηλεκτρικός σωλήνας μέσα στην κάψουλα μετρά αυτό το φως και μεταδίδει τα δεδομένα ασύρματα σε ένα smartphone ή σε έναν υπολογιστή. Επί του παρόντος, το τσιπ τοποθετείται μέσα σε μια κάψουλα μήκους 1,5 ίντσας (3,8 εκ.), Ωστόσο, οι ερευνητές αναζητούν τρόπους μείωσης του μεγέθους του αισθητήρα.

Στόχος τους είναι να σχεδιάσουν μια μέθοδο ώστε να αποθηκεύονται αυτοί οι αισθητήρες μέσα στο πεπτικό σύστημα ενός ατόμου για εβδομάδες και να στέλνουν συνεχείς πληροφορίες, που θα επιτρέπουν στους γιατρούς να παρακολουθούν το εσωτερικό του εν λόγω ασθενούς.

Στο μέλλον, οι ασθενείς θα μπορούν να καταπιούν την κάψουλα για να ανιχνεύσουν πρώιμα σημάδια καρκίνου αντί να χρειαστεί να υποβληθούν σε κολονοσκόπηση. Θα βοηθούσε επίσης στην παρακολούθηση των δυσπρόσιτων σημείων του λεπτού εντέρου σε άτομα που πάσχουν από νόσο του Crohn ή στη μελέτη της ισορροπίας των μικροβίων στο έντερο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS