ΑρχικήTop PicksΤα καλύτερα Windows 10 Antivirus για οικιακούς χρήστες (Απρίλιος 2018)

Τα καλύτερα Windows 10 Antivirus για οικιακούς χρήστες (Απρίλιος 2018)

Αν το Windows Defender δεν είναι ακριβώς το καλύτερο σας και ψάχνετε για μια λύση antivirus τρίτων κατασκευαστών, η γερμανική εταιρία AV-TEST, που ειδικεύεται στις δοκιμές λογισμικών ασφάλειας, σας δίνει ένα χέρι βοηθείας για να πάρετε την σωστή απόφαση.

Οι πιο πρόσφατες δοκιμές antivirus που τρέχουν στα Windows 10 έρχονται με κάποιες πολύ μεγάλες εκπλήξεις, καθώς τα Kaspersky και Bitdefender δεν είναι στην πρώτη θέση.

Αντ ‘αυτού, τα AhnLab V3 Internet Security και Avira Antivirus Pro 15.0 είναι οι καλύτερες λύσεις ασφάλειας, σύμφωνα με τις δοκιμές του Απριλίου του 2018, καταφέρνοντας και τα δύο να συγκεντρώσουν  6/6 βαθμούς για κάθε μία από τις τρεις ακόλουθες κατηγορίες, δηλαδή προστασία, απόδοση και χρηστικότητα.

Από την άλλη πλευρά, τα Kaspersky και Bitdefender δεν απέχουν πολύ από την κορυφή, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 17,5 μονάδων που τα κατατάσσει στη δεύτερη θέση. Το antivirus της Trend Micro συγκέντρωσε επίσης 17,5 πόντους σε αυτόν τον γύρο δοκιμών.

Το λογισμικό της Avast, η οποία είναι και ο δημοφιλέστερος πάροχος antivirus τη δεδομένη στιγμή, τα πήγε αρκετά καλά, συγκεντρώνοντας 17 πόντους.

Η χαμηλότερη βαθμολογία αυτή τη φορά αποκτήθηκε από το PC Matic του PC Pitstop, το οποίο έλαβε μόνο 4 βαθμούς για προστασία, 6 βαθμούς για απόδοση και 3 βαθμούς για χρηστικότητα. Με μια τελική βαθμολογία 13 βαθμών, η εφαρμογή αυτή βαθμολογήθηκε χειρότερα και από το Windows Defender της Microsoft, τα αποτελέσματα του οποίου βελτιώνονται σχεδόν σε κάθε νέα έρευνα.

Αυτή τη φορά, το Windows Defender κέρδισε 5,5 βαθμούς για κάθε μία από τις τρεις δοκιμές και παρόλο που δεν είναι το κορυφαίο antivirus, η απόδοση του έχει λάβει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα των περασμένων ετών.

Πληροφοριακά, το Windows Defender είναι το προεπιλεγμένο antivirus των Windows 10 και παραμένει ενεργό όσο δεν υπάρχει εγκατεστημένο στο σύστημα κάποιο antivirus τρίτου κατασκευαστή. Tο Windows Defender απενεργοποιείται μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν ένα άλλο antivirus, αλλά ενεργοποιείται και πάλι αυτόματα όταν το σύστημα σταματήσει να ανιχνεύει κάποιο άλλο antivirus.

Windows

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS