ΑρχικήsecurityΗ Ρωσία ζητά από την Apple να απαγορεύσει το Telegram στα iOS

Η Ρωσία ζητά από την Apple να απαγορεύσει το Telegram στα iOS

Η Ρωσία μάχεται να απαγορεύσει την εφαρμογή Telegram στη χώρα επειδή δεν επιτρέπει την πρόσβαση στις συνομιλίες των χρηστών της, ακόμα και μετά από διαταγή του νόμου. Αυτή τη φορά, η Ρωσία απευθύνει ένα αίτημα στην Apple για να τη βοηθήσει με το ζήτημά της.

Ουσιαστικά, ζητήθηκε από την Apple να εμποδίζει τις push ειδοποιήσεις των Τelegram χρηστών της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της λειτουργικότητας της υπηρεσίας σε iOS συσκευές.

Η υπηρεσία Roskomnadzor θεωρεί ότι αν οι χρήστες δεν λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν κάποιος τους στέλνει μηνύματα στο Telegram, αργά η γρήγορα, η εφαρμογή θα χάσει την αίγλη της.

Πληροφοριακά, η Ρωσία είχε εμποδίσει την είσοδο στο Telegram και στο παρελθόν, αλλά πολλοί τοπικοί χρήστες παρέκαμψαν τον περιορισμό μεταβαίνοντας σε υπηρεσίες VPN ή διακομιστές μεσολάβησης για να συνδεθούν με την υπηρεσία.

Telegram

Από την άλλη, πολλές είναι οι εταιρείες που υποστηρίζουν τον Ρώσο ιδρυτή του Τelegram, Pavel Durov, για να διατηρήσει την πλατφόρμα σε λειτουργία.

Η Apple έχει ένα μήνα για να ανταποκριθεί στο αίτημα και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με την προσπάθεια της Ρωσίας να αποκλείσει το Telegram.

Πληροφοριακά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία ζητά την υποστήριξη της Apple στο συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2018, λίγο μετά την απαγόρευση του Telegram στη χώρα, ο υπεύθυνος τηλεπικοινωνιών απαίτησε από μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Apple και Google, να καταργήσουν την εφαρμογή από τα τοπικά καταστήματα εφαρμογών τους.

Στο μεταξύ, η Ρωσία βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Google προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση των χρηστών Android στο Τelegram.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS