ΑρχικήsecurityΛειτουργία στο Android εκθέτει μηνύματα μέσω Google search

Λειτουργία στο Android εκθέτει μηνύματα μέσω Google search

AndroidΕίναι γνωστό ότι η Google συνηθίζει να κρύβει ορισμένα «μυστικά» χαρακτηριστικά στο Android OS της. Ωστόσο, υπάρχει μία παράξενη λειτουργία στο Android, η οποία ειλικρινά μοιάζει περισσότερο με bug παρά με κάποιο κρυφό χαρακτηριστικό.

Το σφάλμα εμφανίζει τα μηνύματά σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Google cards assistant. Σε μια δημοσίευση που έγινε στο Reddit σχετικά με αυτό, αναφέρεται ότι εάν πληκτρολογήσετε “the1975..com” στη γραμμή αναζήτησης Google, θα εμφανιστούν όλα τα μηνύματά σας στην οθόνη.

Σύντομα, κι άλλοι χρήστες συμμετείχαν στα σχόλια και είπαν ότι το ίδιο σφάλμα μπορεί να προκύψει κι αν πληκτρολογήσετε “vizela viagens” ή “zela viagens” στη γραμμή αναζήτησης.

Αν και το αρχικό μήνυμα αναφέρεται σε μια συσκευή Pixel, αποδείχτηκε ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα τηλέφωνα Android, όπως το OnePlus, αν πληκτρολογήσετε “the1975..com” ή “zela viagens”.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, αυτές οι ορολογίες λειτουργούν ακριβώς σαν εντολή “show me my text messages”. Η πληκτρολόγηση αυτών των ορολογιών στην εφαρμογή Google Assistant έχει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.

Το ανησυχητικό ερώτημα αφορά τους χρήστες που ενεργοποιούν τις φωνητικές εντολές του Google Assistant σε locked mode και είναι αν μπορεί να γίνει πρόσβαση σε αυτό το σφάλμα όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο. Αν ναι, δεδομένα όπως το OTP που λαμβάνεται μέσω μηνυμάτων, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έκθεσης.

Αν προσπαθήσετε να κάνετε το αντίστοιχο σε iPhone μέσω της γραμμής αναζήτησης, το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει τα κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης (τα οποία θα έπρεπε να εμφανίζονται και στο Android). Αλλά η πληκτρολόγηση αυτών των όρων στο Assistant του iPhone εμφανίζει την απάντηση “I can’t read text messages yet.”

Η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια της Google ή για σφάλμα.

Ωστόσο, εάν αυτό σας κάνει να ανησυχείτε, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα απευθείας, πηγαίνοντας στο Settings>Apps>Apps Permission>SMS permission. Εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SMS permission της εφαρμογής Google, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβασή της στα μηνύματά σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS