ΑρχικήsecurityAV-TEST: Σύντομα το Windows Defender antivirus θα αποτελεί την No1 επιλογή

AV-TEST: Σύντομα το Windows Defender antivirus θα αποτελεί την No1 επιλογή

Νέα έρευνα της AV-TEST σχετικά με το καλύτερο Windows 10 antivirus για οικιακούς χρήστες αλλά και επιχειρηματικούς πελάτες μας δίνει ένα update πάνω στα καλύτερα προϊόντα ασφαλείας της αγοράς.

Συγκεκριμένα, μια ανάλυση που πραγματοποιήθηκε πάνω στην ανίχνευση ιών τον Απρίλιο του 2018 έδειξε ότι το Endpoint Security της Kaspersky Lab, το Endpoint Protection της Symantec και το Office Scan της Trend Micro εξακολουθούν να είναι οι κορυφαίες λύσεις της αγοράς.

Και τα τρία προϊόντα έλαβαν το μέγιστο σκορ των 18 βαθμών: 6 βαθμούς στα tests προστασίας, 6 βαθμούς στα tests απόδοσης και 6 βαθμούς στα tests χρηστικότητας.

Σαφώς, υπάρχουν αρκετά άλλα προϊόντα ασφαλείας που προσφέρουν σχεδόν άψογη απόδοση κατακτώντας 17,5 πόντους. Μεταξύ άλλων είναι: Endpoint Security και Endpoint Security Elite της Bitdefender, Kaspersky Small Office Security, McAfee Endpoint Security, και Symantec Endpoint Protection Cloud.antivirus

Τη χαμηλότερη βαθμολογία έλαβε, αυτή τη φορά, το Traps από τη Palo Alto Networks με 3 βαθμούς στα tests προστασίας, 5 βαθμούς στα tests απόδοσης και 5 βαθμούς στα tests χρηστικότητας.

Το Windows Defender της Microsoft έφερε ικανοποιητικά αποτελέσματα στις δοκιμές αν και αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει δεδομένου ότι η απόδοση της προεπιλεγμένης λύσης ασφαλείας των Windows 10 βελτιώθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, το Windows Defender antivirus έλαβε τελική βαθμολογία 16,5 μονάδων, ως εξής: 5,5 μονάδες για προστασία, 5,5 μονάδες για απόδοση και 5,5 μονάδες για χρηστικότητα. Με ελάχιστες βελτιώσεις σε κάθε τμήμα, το Windows Defender θα μπορούσε να επιτύχει κορυφαίες επιδόσεις, καθιστώντας τα προϊόντα ασφαλείας τρίτων λίγο ή πολύ περιττά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS