ΑρχικήsecurityΤο "1975" bug διαρρέει τα SMS σας στο Google app!

Το “1975” bug διαρρέει τα SMS σας στο Google app!

Οι χρήστες Android ανακάλυψαν ένα ιδιότυπο σφάλμα που προκαλεί την εμφάνιση ορισμένων SMS στο Google App μέσω του Search Bar.

Το bug εντοπίστηκε εντελώς τυχαία από ορισμένους χρήστες. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι στιγμής δεν κρίνεται ως επικίνδυνο καθώς η έκθεση των SMS δεν γίνεται σε άλλους χρήστες πάρα μόνο στο Google App της συσκευής του χρήστη.

Ουσιαστικά, ένας χρήστης ανακάλυψε ότι αν εισάγεις το “the1975..com” (χωρίς τα εισαγωγικά), εμφανίζεται μια λίστα με όλα τα μηνύματα SMS μέσα στην εφαρμογή Google. Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται εισάγοντας το “Vizela viagens”.

Πως είναι όμως δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο;

Απ’ ότι φαίνεται ένας κώδικας στον ιστότοπο εκτελείται με τέτοιο τρόπο ώστε το Google App να εμφανίζει τα μηνύματα. Περίπου το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί αν ζητήσετε από το Google Assistant να εμφανίσει όλα τα μηνύματα κειμένου.

Το πιο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο bug δεν είναι κάτι καινούριο για τους Android χρήστες καθώς την ίδια ανακάλυψη είχαν κάνει στο παρελθόν χρήστες με Android 6.0.

Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι ο ίδιος κώδικας θα μπορούσε, θεωρητικά, να εκτελεστεί και στο iOS, μέσω του Google Assistant, με μόνη διαφορά ότι το λειτουργικό σύστημα δεν έχει τη λειτουργικότητα να εμφανίσει μηνύματα κειμένου.

SMS

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS