ΑρχικήinetProject Sunroof: Υπηρεσία ηλιακής ενέργειας από την Google

Project Sunroof: Υπηρεσία ηλιακής ενέργειας από την Google

Η Google εγκαινιάζει το Project Sunroof μια νέα υπηρεσία, η οποία λέει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους Βρετανούς να εξοικονομήσουν χρήματα καίγοντας λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους με τη μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια.

Project Sunroof uk googleΟ τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το εργαλείο που ονομάζεται Project Sunroof, σε συνεργασία με τον πάροχο ενέργειας Eon, το οποίο υπολογίζει την εξοικονόμηση ενέργειας που θα μπορούσε να κάνει ένα σπίτι, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τις εφαρμογές Google Earth και Google Maps.

Αντίστοιχη υπηρεσία  υπάρχει στις ΗΠΑ από το 2015, όπου οι κριτικές έδειξαν ότι σε γενικά πλαίσια ήταν ακριβής, αλλά σε μερικές περιπτώσεις έδωσε ανακριβή αποτελέσματα.

Το Project Sunroof χρησιμοποιεί machine learning τεχνολογία για να εκτιμήσει πόσο ηλιακό δυναμικό έχει ένα σπίτι εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, όπως την έκταση της οροφής και την γωνία της, καθώς και δεδομένα καιρού, όπως η τοποθεσία του ήλιου σε σχέση με το οίκημα. Η Google ισχυρίζεται ότι τα μοντέλα της είναι τόσο λεπτομερή που θα μπορούν να εκτιμήσουν την επίπτωση ακόμα και ενός μόνο δέντρου στο ηλιακό δυναμικό του σπιτιού.

Ωστόσο δεν είναι το πρώτο εργαλείο του είδους του. Η Ikea προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία σε συνεργασία με την Solarcentury και η Tesla ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα μέτρησης της ηλιακής οροφής το περασμένο καλοκαίρι.

Η Nicole Lombardo, επικεφαλής των συνεργασιών στο Google, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βοηθάμε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν σωστές επιλογές σχετικά με την εγκατάσταση ηλιακών panel στις οροφές τους και μεταβαίνουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Το project είναι ένα άλλο παράδειγμα της δημόσιας δέσμευσης της Google για την πράσινη ενέργεια. Το 2017 ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες δραστηριότητές της χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS