ΑρχικήbusinessΤα Android θα παραμείνουν στην κορυφή των πωλήσεων για αρκετά χρόνια!

Τα Android θα παραμείνουν στην κορυφή των πωλήσεων για αρκετά χρόνια!

Android: Νέα έρευνα από την IDC αποκαλύπτει μια πτώση του 0,3%  στην αγορά smartphone για το 2017 ενώ το ίδιο σκηνικό προβλέπεται να έχουμε και το 2018, ελπίζοντας σε μια ανάκαμψη το 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 2018 θα πουληθούν συνολικά 1.462 δισεκατομμύρια smartphones σε σύγκριση με τα 1.465 δισεκατομμύρια του 2017 και τα 1.469 δισεκατομμύρια το 2016. Το επόμενο έτος, ολόκληρη η αγορά προβλέπεται να σημειώσει αύξηση 3% ενώ θα συνεχίσει την ανοδική πορεία με σταθερούς ρυθμούς μέχρι να φτάσει τελικά τις 1.654 δισεκατομμύρια μονάδες το 2022.Android

Μια σε βάθος ανάλυση των επιδόσεων των Android και iOS αποκαλύπτει ότι το λειτουργικό σύστημα της Google θα συνεχίσει να κυβερνά την αγορά, ενώ η Apple θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο, με μια μικρή βελτίωση χάρη στις νέες γενιές iPhone.

Το iOS της Apple αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση μόνο κατά 2,6% αυτό το έτος, κυρίως χάρη στο ντεμπούτο των νέων μοντέλων iPhone. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τρία διαφορετικά iPhone φέτος μεταξύ των οποίων και ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο θεωρείται ότι θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των πωλήσεων.

Η IDC προβλέπει ότι τα νέα μοντέλα iPhone με τις μεγαλύτερες οθόνες θα πετύχουν τις υψηλότερες πωλήσεις για την Apple. Φυσικά, τελικός κριτής των επιδόσεων θα είναι η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί όταν το 2018 θα αποτελεί παρελθόν…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS