ΑρχικήinetΓιατί η Microsoft θεωρείται πλέον πιο πολύτιμη από την Google

Γιατί η Microsoft θεωρείται πλέον πιο πολύτιμη από την Google

πολύτιμηΗ Microsoft αναδείχτηκε πρόσφατα ως η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, με ανώτατο όριο αγοράς πάνω από 760 δισ. Δολάρια – περίπου 15 δισ. Δολάρια περισσότερα από την Alphabet.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται για το ποια βρίσκεται πιο πάνω στον κατάλογο των πολυτιμότερων εταιρειών (οι δύο πρώτες θέσεις ανήκουν στην Apple και την Amazon, αντίστοιχα), αλλά όπως σημειώνει η CNBC, είναι η πρώτη φορά που η Microsoft πήρε το προβάδισμα από την Google.

3 βασικοί λόγοι για τους οποίους η Microsoft είναι πιο πολύτιμη από την Google

1) Το cloud

Η στροφή της Microsoft προς στο cloud είναι πολύ σημαντική και έχουμε δει να εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, αλλά ίσως ο πιο σημαντικός για την εταιρεία είναι το Azure.

Η Microsoft στηρίζεται στο Azure, τον ανταγωνιστή του Web Services της Amazon (AWS) εδώ και χρόνια και οι προσπάθειές της έχουν δικαιωθεί υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου Satya Nadella, με την εταιρεία να αυξάνει συνεχώς τόσο την πελατειακή της βάση όσο και τα έσοδά της.

Χάρη σε νέα έργα όπως το Project Kinect for Azure, είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα γίνει ακόμα πιο σημαντικό για την εταιρεία.

2) Η αύξηση των συνδρομών

Μία ακόμα από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχουμε δει από τη Microsoft, είναι η μετάβασή της σε συνδρομητικά μοντέλα για το λογισμικό και τις υπηρεσίες της. Παλιότερα για παράδειγμα, αν θέλατε να αποκτήσετε το Microsoft Office suite, θα έπρεπε να ξοδέψετε αρκετά χρήματα πριν ακόμα το χρησιμοποιήσετε.

Τώρα, χάρη στο Office 365, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώνουν ένα μηνιαίο αντίτιμο. Αυτό αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένο για την εταιρεία. Οι απλοί συνδρομητές για το Office 365 έφτασαν τα 30,6 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά κερδών της εταιρείας, ενώ οι επιχειρηματικοί πελάτες έφτασαν το ρεκόρ των 135 εκατομμυρίων.

Αυτή η στρατηγική συνδρομής δεν αφορά μόνο το Office. Επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως το Xbox, όπου τα έσοδα από ηλεκτρονικά παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 18%, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξανόμενη ζήτηση για το λογισμικό και τις υπηρεσίες του Xbox.

3) Μελλοντικά σχέδια

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things. Η Microsoft, πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, οι οποίες είναι πιθανό να δουν μαζική ανάπτυξη στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS