ΑρχικήbusinessΤα Windows 10 ξεπέρασαν τα Windows 7 και οδεύουν προς τη κορυφή!

Τα Windows 10 ξεπέρασαν τα Windows 7 και οδεύουν προς τη κορυφή!

Η Microsoft προσπαθεί εδώ και καιρό να κάνει τα Windows 10 τη νούμερο ένα επιλογή των χρηστών και των επιχειρήσεων και, σύμφωνα με νέα στοιχεία, φαίνεται να το καταφέρνει.

Συγκεκριμένα, πρόσφατη έκθεση αποκαλύπτει ότι η υιοθέτηση των Windows 10 από τις επιχειρήσεις έφτασε το 48% το 2018 σε σύγκριση με το 27%  του 2017. Μια άνοδος που δείχνει ότι αργά και σταθερά το νέο λειτουργικό σύστημα αγγίζει την κορυφή.

Τα Windows 7, το επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα του 2009, έπεσε στο 44% από το 65% του 2017. Πληροφοριακά, τα Windows 7 αναμένεται να φτάσουν στο τέλος της υποστήριξης τους τον Ιανουάριο του 2020.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Windows 10 επικεντρώνονται στις επιχειρήσεις, με την ασφάλεια να θεωρείται ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι πελάτες τα προτιμούν.  Windows 10

Το αρνητικό -για την Microsoft- της υπόθεσης είναι ότι τα Windows χάνονται. Τι εννοούμε; Το συνολικό μερίδιο της Microsoft μειώθηκε από 68% σε 65% φέτος, ενώ τα MacOS σημείωσαν αύξηση από 27% σε 30%. Επιπλέον, η Apple κέρδισε και στον τομέα των κινητών, με το iOS να σημειώνει αύξηση από 2% σε 12%.

Η ανατροπή αυτή στις προτιμήσεις απορρέει από το γεγονός ότι οι  iOS και macOS συσκευές είναι πιο ενημερωμένες από τις Android και Chrome OS. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι περισσότερες out of date συσκευές τρέχουν σε Android.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS