ΑρχικήinetG Plus: Παράδoση πακέτων από robot ετοιμάζει το Alibaba

G Plus: Παράδoση πακέτων από robot ετοιμάζει το Alibaba

Το Alibaba ανακοίνωσε πρόσφατα μερικές τεχνολογικές καινοτομίες που υπονοούν ένα μέλλον με ακόμα περισσότερες παροχές από σήμερα. Η εταιρεία παρουσίασε ένα ρομπότ χωρίς οδηγό, που θα βοηθήσει στην βολικότερη παράδοση προϊόντων που αγοράζονται Οnline, καθώς και έναν αποθηκευτικό χώρο με αναγνώριση προσώπου ικανό να κρατάει το φαγητό ζεστό. Το ρομπότ ονομάζεται G Plus και προς το παρόν δοκιμάζεται στα κεντρικά γραφεία του Alibaba στο Χανγκζού, μια μεγάλη πόλη στην ανατολική Κίνα.

alibaba G Plus delivery robot

Το G Plus μπορεί να μεταφέρει πολλαπλά πακέτα διαφορετικών μεγεθών και έχει εκτεταμένη αντοχή για να ταξιδεύει σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Ο αποθηκευτικός χώρος του G Plus μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το πακέτο που χρειάζεται να παραδώσει. Το ρομπότ διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που βασίζεται στο LIDAR, μια τεχνολογία με την οποία δημιουργεί έναν τρισδιάστατο χάρτη γύρω του σε πραγματικό χρόνο. Όταν θα αντιλαμβάνεται ότι περιβάλλεται από ανθρώπους ή άλλα οχήματα, θα μειώνει την ταχύτητά του στα 10 χιλιόμετρα ανά ώρα, ώστε να έχει αρκετό περιθώριο φρεναρίσματος. Για λόγους ασφαλείας, η μέγιστη ταχύτητά του είναι περίπου 15 χιλιόμετρα την ώρα.

Όταν το G Plus θα φτάνει στον προορισμό του, θα μπορεί να παραδώσει το πακέτο σε κάποιον άνθρωπο με την χρήση PIN ή θα το αφήνει σε κάποιο προκαθορισμένο χώρο.

Το Alibaba αποκάλυψε επίσης μια ιδέα για ένα έξυπνο κουτί που θα εγκαθίσταται ακριβώς έξω από την πόρτα των διαμερισμάτων. Θα είναι εξοπλισμένο με αναγνώριση προσώπου και θα ξεκλειδώνεται από διανομείς φαγητού που θα μπορούν να αφήσουν μέσα την παραγγελία. Οι ιδιοκτήτες, μέσω εφαρμογής θα μπορούν να χειριστούν την θερμοκρασία του ντουλαπιού για να κρατήσουν το φαγητό τους ζεστό ή δροσερό μέχρι να το παραλάβουν. Μέχρι στιγμής, το κουτί είναι μόνο μια ιδέα και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS