ΑρχικήsecurityΕταιρείες όπως η Apple είχαν πρόσβαση σε στοιχεία Facebook

Εταιρείες όπως η Apple είχαν πρόσβαση σε στοιχεία Facebook

FacebookΗ New York Times παρουσίασε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία το Facebook είχε εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής δεδομένων για αρκετά χρόνια, με τουλάχιστον 60 κατασκευάστριες εταιρείες συσκευών, όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon, η Samsung και η Blackberry.

Το Facebook χορήγησε πρόσβαση τρίτων στις εταιρείες αυτές, για την εξαγωγή προσωπικών δεδομένων των χρηστών, προτού οι εφαρμογές του γίνουν διαθέσιμες για συσκευές iOS και Android. Αυτές οι συμφωνίες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει ένα διάταγμα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, κάτι το οποίο οι εκπρόσωποι του Facebook αρνήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι οι δραστηριότητες κοινής χρήσης δεδομένων με τρίτους προγραμματιστές, έληξαν το 2015, αλλά οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών εξαιρέθηκαν.

Παρόλο που 22 από τις συμφωνίες διακόπηκαν μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου της Cambridge Analytica, μερικές από αυτές εξακολουθούν να ισχύουν. Το Facebook ωστόσο, δήλωσε στην Times ότι επέτρεπε «αυστηρά περιορισμένη χρήση των δεδομένων» και ότι «δεν γνώριζε για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πληροφορίες είχαν καταστρατηγηθεί».

Ο αριθμός των δεδομένων που διέρρευσαν δεν είναι σαφής αυτή τη στιγμή, αλλά η πρόσβαση σε δεδομένα επέτρεψε σε εταιρείες όπως η Apple να προσφέρουν πολλές δυνατότητες Facebook στους χρήστες , όπως τη δυνατότητα δημοσίευσης φωτογραφιών απευθείας από τη συσκευή τους χωρίς να ανοίξουν την εφαρμογή Facebook.

Η New York Times διαπίστωσε επίσης ότι αυτές οι συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων επέτρεψαν στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες χρηστών, όπως το relationship status, το ιστορικό εργασίας, την ημερομηνία γέννησης, τις  θρησκευτικές και πολιτικές απόψεις, ακόμα και πληροφορίες των φίλων των χρηστών.

Το χειρότερο είναι ότι οι κατασκευαστές συσκευών θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα κι εκείνων των χρηστών οι οποίοι είχαν μπλοκάρει το Facebook επειδή είχε μοιραστεί τις προσωπικές πληροφορίες τους με τρίτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τέτοιες εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής δεδομένων ήταν διαφορετικές από την πρόσβαση που παρέχεται στους προγραμματιστές και ότι οι κατασκευαστές hardware θεωρούνται “επεκτάσεις” του κοινωνικού δικτύου. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με αυτές τις δραστηριότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η μέθοδος, είναι σαν να βάζεις κλειδαριά στην πόρτα σου και ο κλειδαράς να δίνει αντικλείδια σε όλους τους συνεργάτες του, ώστε να μπορούν να μπαίνουν ότι ώρα θέλουν σπίτι σου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS