ΑρχικήsecurityΜη ασφαλή Wi-Fi hotspot στην Ρωσία εν όψει Μουντιάλ

Μη ασφαλή Wi-Fi hotspot στην Ρωσία εν όψει Μουντιάλ

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, πάνω από το 20% των hotspots Wi-Fi στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το  FIFA World Cup έχουν προβλήματα στα θέματα ασφάλειας, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο για τους κυβερνοεγκληματίες.

Wi-Fi

 

Από τα περίπου 32.000 δημόσια δίκτυα Wi-Fi στις πόλεις αυτές, 7.176 δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για την διακίνηση των δεδομένων. Σύμφωνα με την έρευνα , το Saransk κατατάχτηκε ως ασφαλέστερη πόλη για την χρήση δημόσιου Wi-Fi, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξασφαλίσει το 72% όλων των σημείων πρόσβασης με το πρωτόκολλο WPA / WPA2. Οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό μη ασφαλισμένων συνδέσεων είναι η Αγία Πετρούπολη (48% των σημείων πρόσβασης Wi-Fi δεν είναι ασφαλισμένα), το Καλίνινγκραντ (47%) και το Ροστόφ (44%).

Παρόλα αυτά, τα δίκτυα που έχουν ασφαλιστεί με το WPA2 δεν είναι αδιαπέραστα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για brute-force attacks. Οι επιτιθέμενοι μπορούν επίσης να επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία του Wi-Fi με διάφορες jamming συσκευές.

Η Kaspersky Lab προτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιούν μόνο συνδέσεις HTTPS και να είναι ενεργοποιημένη η απαραίτητη ρύθμιση στις συσκευές τους. “Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής συνιστάται όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες που νομίζετε ότι ενδέχεται να μην διαθέτουν την απαραίτητη προστασία”, όπως ανέφεραν οι ερευνητές ασφάλειας.

Επιπλέον, στις 28 Μαΐου, οι ίδιοι  εντόπισαν αρκετά phising email, τα οποία προσέφεραν στους χρήστες την ευκαιρία να αγοράσουν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, αλλά σε 10 φορές μεγαλύτερη τιμή. Οι χρήστες σύντομα συνειδητοποίησαν ότι τα εισιτήρια  είναι ψεύτικα αφού οι απατεώνες παίρνουν τα χρήματα και συλλέγουν τα  προσωπικά δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών πληρωμής, για να κλέψουν ακόμα περισσότερα χρήματα δημιουργώντας μια διπλή απάτη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS