ΑρχικήsecurityScammers χακάρουν webcams, καταγράφουν και ανεβάζουν στο Youtube

Scammers χακάρουν webcams, καταγράφουν και ανεβάζουν στο Youtube

Οι κακόβουλοι hackers και scammers από πάντα σκέφτονταν πολύπλοκες και καινοτόμες τεχνικές για να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών των χρηστών και να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα τους. Μία τέτοια μέθοδος περιλαμβάνει απάτες τεχνικής υποστήριξης που στοχεύουν ανυποψίαστους χρήστες, προσποιούμενοι ότι επιδιορθώνουν προβλήματα τα οποία ποτέ δεν υπήρξαν.

scammers-hackers-hackaroun-webcams

Κάπως έτσι ήταν η περίπτωση που αντιμετώπισαν Αυστραλιανοί χρήστες καθώς μια ψευδής tech support εταιρεία, επέτρεπε σε scammers να έχουν πλήρη έλεγχο σε υπολογιστές ανυποψίαστων πολιτών, να καταγράφουν κρυφά video μέσα από την web cam τους και να τα ανεβάζουν στο Youtube χωρίς την άδεια τους.

Η ψεύτικη ιστοσελίδα ξεγέλασε δεκάδες πολίτες που νόμιζαν ότι είχαν επισκεφθεί την αληθινή σελίδα της Adobe. Ο Geoff Sussman, ένα από τα θύματα είπε ότι έκανε μια online έρευνα για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κατεβάσει και να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα της Adobe, αντί αυτού όμως κατέληξε να επικοινωνήσει με μια ψεύτικη  με όνομα “Support for Adobe Australia”.

Αφού κάλεσε τον αριθμό που φαινόταν στην σελίδα, έπεσε θύμα ενός tech support scam με όνομα Macpatchers. Ο άνθρωπος που μίλησε με τον Sussman είπε ότι αναγνώρισε έναν ιό στον υπολογιστή και ότι για να τον αφαιρέσει θα έπρεπε να γίνει πρώτα η εγκατάσταση ενός άλλου προγράμματος, το οποίο ήταν κακόβουλο.

Ύστερα, η Macpatchers ζήτησε από τον Sussman να δηλώσει προφορικά πόσο ικανοποιημένος ήταν από την εμπειρία του με τον τεχνικό που τον εξυπηρέτησε. Αυτό όμως που ο ίδιος δεν γνώριζε ήταν ότι το σύστημα του ήταν μολυσμένο, και ότι η video camera του κατέγραφε το τι έλεγε. Οι hackers θα χρησιμοποιούσαν το εν λόγω video ως testimonial στο youtube για να εξαπατήσουν και άλλους χρήστες. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται στα 68.

Δεν είναι η πρώτη φορά που tech scammers εξαπατούν τον κόσμο και μοιράζουν κακόβουλο λογισμικό, αλλά η τεχνική που ακολούθησε η Macpatchers δεν έχει ξανά γίνει ποτέ.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS