ΑρχικήReviewsThreadripper 2: Επεξεργαστή με 32 πυρήνες αποκαλύπτει η AMD

Threadripper 2: Επεξεργαστή με 32 πυρήνες αποκαλύπτει η AMD

Μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της Intel για τον καινούριο της 28πύρηνο επεξεργαστή ο οποίος είναι χρονισμένος στα 5GHz, η AMD απαντάει στα πυρά με τον δικό της ολοκαίνουριο 32πύρηνο Ryzen Threadripper 2.

Threadripper 2 νεος amd cpu

Ο αντιπρόεδρος της AMD, Jim Anderson, έκανε την ανακοίνωση επι σκηνής στην ετήσια συνέντευξη τύπου της Computex.

Ο Threadripper 2 θα είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική Zen+ της AMD στα 12nm και οι χρήστες θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στο ήδη υπάρχον TR4 socket. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε ήδη κάτοχος μιας  X399 μητρικής θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο ο 32πυρηνος Threadripper 2 θα έχει ανεβασμένο δείκτη TDP στα 250W αντί των 180W που έχει ο μέχρι στιγμής κορυφαίος Threadripper 1950X.

Σύμφωνα με φήμες, υπάρχει η περίπτωση της αερόψηξης του επεξεργαστή αν και με τόσους  πυρήνες/threads και 250W χωρίς overclock, λίγες ψήκτρες θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του chip.

Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Threadripper 2, η AMD δήλωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο καλοκαίρι του 2018 και θα ακολουθήσουν 24πυρηνες παραλλαγές.

Μία ενδιαφέρουσα δήλωση που έκανε η AMD είναι ότι μέχρι στιγμής η σειρά Ryzen χρησιμοποιείται στο 40% της gaming αγοράς που υπάρχει, γεγονός πολύ εντυπωσιακό για μια σειρά που δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε 18 μήνες!

Εν πάση περιπτώσει, η δύναμη που θα έχει η σειρά Threadripper 2 θα είναι απίστευτη. Ακόμα και η 24πυρηνη παραλλαγή θα παρέχει πρακτικά απύθμενη παραγωγικότητα και  multitasking, καθώς μέχρι και ο  1950X της τωρινής γενιάς δεν είναι εύκολο να ζοριστεί.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS